HVOR LENGE BLIR HAN I SKY? Alberto Contador valgte å trappe ned etter vueltaen. I framtida kan Geraint Thomas bli et hovedmål for Trek-Segafredo på overgangsmarkedet. Foto: Sebastien Nogier / Epa / NTB scanpix

Droppet Aru og Landa – Trek uten Contador-erstatter i 2018

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.10.17 11:22

Del på    

Vil investere mot 2020 – og vurderer Froomes løytnant.

(procycling.no): Under Tour de France gikk ryktene om at Trek-Segafredo så på Fabio Aru som den framtidige arvtakeren til Alberto Contador.

Det virket dog som at laget ble tatt litt på senga av spanjolens ønske om å avslutte karrieren alt etter Spania rundt, og siden ble skremt bort av et lønnskrav i overkant av 3 millioner euro for italienerens signatur.

– Vi var opprinnelig interessert i Aru og siden Mikel Landa når Contador bekreftet at han ville gi seg. Men vi evaluerte økonomien i å signere en lagkaptein og så på mulighetene vi hadde. Vi foretrakk å investere i rytterne vi allerede hadde i stallen, sier Luca Guercilena til cyclingnews.com.

Aru kobles heftig til UAE Team Emirates, hans andre mulighet er trolig å bli værende hos Astana Pro Team.

Vanskelig å erstatte

For Trek-Segafredo går man i stedet inn i 2018 uten Contador som GrandTour-kaptein. Til cyclingnews.com sier Luca Guercilena at det ikke bare er enkelt å erstatte 34-åringen fra Pinto.

– Det er ikke mange GrandTour-ryttere som ham der ute. Foruten Chris Froome og Vincenzo Nibali, finnes det vel ingen andre, sier Guercilena og hopper med det fint over Nairo Quintana.

Aru, Landa og Rigoberto Uran var på markedet denne sesongen, og vil trolig ikke være mulig å få tak i under 2019-sesongen.

Det betyr at Trek-laget trolig leter andre steder. Team Skys Geraint Thomas underskrev en ny ettårskontrakt med britene i sommer, og kan således bli et potensielt mål for 2019.

– Vi har noen navn over ryttere vi er interessert i. Geraint Thomas vil være blant de navnene. Samtidig vet vi at det er vanskelig å signere ryttere fra lag som Sky. Vi har valgt å tenke langsiktig, fram mot 2020. Vi planlegger å investere i 2019. Forhåpentligvis får vi tak i den rette rytteren da, sier italieneren til cyclingnews.com.

Mollema, Degenkolb og Felline

Samtidig betyr det at laget inntar neste år med nykommerne Toms Skujins, Tsgabu Grmay, Niklas Eg og Alex Frame.

– Vi har også Bauke Mollema, John Degenkolb, Jarlinson Pantano, Jasper Stuyven, Fabio Felline og Giacomo Nizzolo. Vi håper å få det beste ut av dem i 2018. De er inne i det som skal være deres beste år, og vi forventer at de gjør det bra.

Mollema vant etappe 15 i årets Tour de France, mens også Fabio Felline leverte en oppløftende klassikersesong. For John Degenkolb var dog 2017 et år å glemme.

Tyskeren tok med seg topplasseringer både fra klassikerne og Tour de France, men sto deretter tidlig av vuelten, og mistet også sykkel-VM i Bergen som følge av sykdommen. Vinneren av Paris-Roubaix og Milano-Sanremo fra 2015, vil nok være den første til å innrømme at årets sesong ikke ble helt slik han hadde forhåpninger om.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse