SÅ NÆR: Matteo Trentin runder Alex Dowsett 50 meter fra målstreken. FOTO: Skjermdump Eurosport

Dowsett nær sjelden seier i Tour of Britain

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 8.09.19 14:40

Del på    

Trentin rundet briten 50 meter fra mål.

(procycling.no): 2,6 kilometer à 6 prosent opp Dingleton ble for tungt for Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), som ble hektet av feltet drøyt 25 kilometer fra mål. Pavel Sivakov (Team Ineos) var blant rytterne som satte fyr på rittet opp stigningen, og sørget for å få redusert feltet.

I det lettkjørte terrenget inn mot Kelso skulle det imidlertid samle seg, og inn på de siste kilometerne var det et samlet felt, da Alex Dowsett (Katusha-Alpecin) klinte til.

Briten har kun vunnet én UCI-fellesstart tidligere i karrieren, men har en rekke seire på temposykkelen. Han åpnet raskt opp en solid luke til feltet og hadde åtte sekunders ledelse inn på den siste kilometeren.Briten la seg så lavt over styret han kunne og tråkket på, for å holde unna, mens Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy) dro feltet stadig nærmere.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med 100 meter til mål gikk Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) til, og på det brosteinsbelagte opplegget kom han i kapp med Dowsett 50 meter fra mål og feide forbi briten, som måtte innse at slaget var tapt. Trentin holdt unna for rytterne på hjul og stakk av med etappeseieren, foran Jasper De Buyst (Lotto Soudal) og Mike Teunissen (Jumbo-Visma).

Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) kom også inn med feltet og ble beste norske rytter på 23. plass.

Tagget med: , ,

Les også disse