FOTO: Charly Vélo Photos/Ronde de l'Oise

Dobbeltseier for Evensen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 10.06.18 16:11

Del på    

Ny etappeseier da Joker-rytteren vant Ronde de l’Oise sammenlagt.

(procycling.no) Henrik Evensen avsluttet Ronde de l’Oise ved å vinne den fjerde og siste etappen søndag. Joker-Icopal-rytterens andre etappeseier denne uken betyr at han vinner det franske rittet sammenlagt.

Da et seksmannsbrudd ble innhentet på de siste kilometerne, var alt duket for en forrykende massespurt i Beauvais, der Evensen viste seg raskere enn briten Ethan Hayter (Storbritannia U23) og nederlenderen Bram Welten (Fortuneo-Samsic) som rundet av podiet.

23-åringen Evensen fikk sin første UCI-seier torsdag etter en lang dag i brudd på åpningsetappen, der nordmannen omsider overlistet Torkil Veyhe (Team Virtu Cycling) på oppløpet, og tok både etappen og sammenlagtledelsen. Over de påfølgende etappene har Evensen og Joker Icopal kjempet for å forsvare ledertrøyen, en oppgave det norske laget klarte eksemplarisk .

Det var i en hektisk spurtavslutning der Joker i utgangspunktet skulle spurte for Herman Dahl at Evensen besluttet å sykle for egne sjanser.

– Britene gjorde det hardt, men vi jobbet for en spurt på slutten. I utgangspunktet skulle vi spurte med Herman, men jeg følte adrenalinet pumpe, og da jeg så muligheten på slutten, ga jeg alt. Og så kunne jeg juble! Laget har gjort en strålende jobb og det er stort å kunne avslutte på denne måten, sier Evensen i sitt seiersintervju, etter sin andre seier på under en uke.

– Det er stort. Jeg kan ikke huske sist gang jeg vant. Vanligvis er jeg den som jobber for andre på laget, men denne uken var det min tur til å skinne. Jeg er veldig, veldig glad.

Andre seier i Ronde de l’Oise

Joker presterte også godt på fransk jord under Tour de Bretagne tidligere i vår. På åpningsetappen der Evensen selv var i brudd, gikk Dahl hen og vant spurten. Etter å ha kjempet om den gule trøyen hele uken, endte Dahl til slutt på sjette plass sammenlagt, etter et hardt ritt som uansett ble et internasjonalt gjennombrudd for Dahl.

– Stemmingen i laget er veldig god. Vi gjorde det veldig bra i Tour de Bretagne forrige måned også. Om to uker er det NM (i Sandefjord), det er mitt store mål nå på begynnelsen av sommeren. Etter det skal jeg ha en velfortjent sommerferie, sier Evensen.

Joker Icopal gode tradisjoner fra Ronde de l’Oise. I 2013 vant de med den nå pensjonerte Vegard Breen. Joker hadde også Vegard Stake Laengen og Bjørn Tore Hoem på andreplass i henholdsvis 2015 og 2016.

– Dette var helt rått. Vi viser at vi har stålkontroll, sier Adrian Gjølberg, sportsdirektør hos Joker Icopal.

– Vi har sittet å kontrollert hele rittet, og ble utsatt for mye press, spesielt på den siste etappen idag. Det går et kontrabrudd med flere sterke ryttere, men laget kjører fantastisk og viser hva vi er gode for. Dette er helt rått, og at attpåtil Henrik vinner etappen er bare fantastisk!

Tagget med: , ,

Les også disse