STOR SEIER: Richie Porte vant Tour de Suisse sammenlagt. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Dobbelt opp for BMC på siste etappe i Tour de Suisse

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 17.06.18 12:55

Del på    

Sikret etappe- og sammenlagtseier.

(procycling.no): Årets Tour de Suisse sluttet som det åpnet for BMC. Det amerikanske laget innledet med seier på lagtempoen forrige lørdag, og søndag stod de igjen øverst på pallen, da rittet ble avsluttet med en 34 kilometer lang tempoetappe.

På lagtempoen var det sveitiske Stefan Küng som førte an og tok sammenlagtledelsen. Den holdt han på de tre følgende etappene, før lagkamerat Richie Porte overtok ledelsen i rittet. I dag var det igjen duoen som stod i fokus i Bellinzona.

Küng suste inn til ledelse på tiden 39:44 og ingen maktet å tukte 24-åringen.

Klar seier til Porte

Dermed gjenstod det bare spenning rundt sammenlagtseieren i rittet. Tasmanieren står med flere sammenlagtseire i World Tour-etapperitt tidligere. Han har vunnet både Tour de Romandie, Paris-Nice og Volta a Catalunya, og søndag la han ut som sistemann.

Med konkurrentenes tider å kjøre på ble det etter hvert klart at det gikk mot en klar seier til 33-åringen. Nairo Quintana lå som andremann, 17 sekunder bak, foran den avgjørende etappen, men colombianeren var aldri i nærheten av å true.

Lettvekteren Quintana falt godt igjennom, og til slutt berget han bare tredjeplassen med åtte sekunder til Enric Mas (Quick-Step Floors). Jakob Fuglsang gjorde en god tempo og ble åttendemann. Med det kjørte han seg opp fra sjette- til andreplass i sammendraget, et minutt og 2 sekunder bak Porte.

Rittets to nordmenn, Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) og Kristoffer Halvorsen (Team Sky) kom i mål på 96. og 98. plass, omtrent fire minutter bak Porte.

Tagget med: , , , ,

Les også disse