DISKET: Luke Rowe ble kastet ut av Flandern rundt etter å ha syklet på fortauet. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Disket etter dristig sykkelstimanøver

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 1.04.18 18:40

Del på    

Ble kastet ut underveis i rittet.

(procycling.no): Under brorens utdrikningslag i fjor høst brakk Luke Rowe beinet. Totalt viste røntgenundersøkelsene over 20 små brudd i beinet.

Veien tilbake har vært lang og krevende for waliseren, men utrolig nok maktet han å være ‘fit for fight’ igjen til vårklassikerne, og stod i dag på startstreken i Flandern rundt.

LES OGSÅ: Tilbake på sykkelen for første gang på tre måneder

På vei inn mot Oude Kwaremont for andre gang i søndagens ritt endte han dog opp med å bli diskvalifisert.

Sykling på fortau og sykkelstier har lenge vært omdiskutert i vårklassikerne, som egentlig er forbudt, mye grunnet sikkerhetshensyn. Likevel har rytterne stadig sluppet unna med manøverne sine, ved tidligere anledninger.

Rowes manøver søndag gikk imidlertid ikke under radaren. På vei mot en 90 graders høyresving havner Rowe på sykkelstien, med publikum i mellom seg selv og hovedfeltet.

Rittkommissærene handlet umiddelbart og kastet ham ut av rittet.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Uenig i avgjørelsen

Rowe uttalte seg til pressen etter rittets målgang, og var sterkt uenig i kommissærenes avgjørelse om å diskvalifisere ham fra rittet.

– Jeg synes de tok feil avgjørelse, det vil jeg si, men samtidig så tok de en avgjørelse og jeg må leve med det. Det er utrolig opprørende å være i front med 30 ryttere i finalen av Flandern rundt. Etter hva jeg hvar vært igjennom for å være her. Jeg har gått igjennom helvete for å være her. Jeg er bare skuffet. Du må leve med det.

Rowe forklarer at en bevegelse i feltet gjorde at han havnet på sykkelstien, med publikum i mellom.

– Så fort jeg endte opp der så tenkte jeg ‘faen, for et rot jeg er i nå. Jeg vil av denne sykkelstien så fort som mulig.’ Jeg kom i fart og bremset og bremset. Så fort det var trygt og mulig så gjorde jeg det [syklet inn igjen i feltet].

– Det var ikke min feil at jeg var der og jeg valgte aldri å bruke sykkelstien. De tok en avgjørelse, de bestemmer oeg jeg må leve med det.

Dermed må Team Sky-rytteren vende fokus mot Paris-Roubaix, hvor han ønsker å slå tilbake.

– Jeg kjenner at beina er gode og dette er bensin på bålet.

Tagget med: , ,

Les også disse