I BRUDD: Mark Cavendish gikk i brudd under søndagens Gent-Wevelgem. Etter rittet fortalte han at karrieren kanskje er over. FOTO: Skjermdump Eurosport Player

– Dette var kanskje det siste rittet mitt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.10.20 11:03

Del på    

Gråtkvalt Cavendish etter målgang i Gent-Wevelgem.

Mark Cavendish hadde en av sine mest positive opptredener på lang tid, da han var i bruddet underveis i Gent-Wevelgem.

Den britiske stjerna har i flere sesonger slitt med å komme tilbake til gamle høyder, etter at han fikk påvist Epstein-Barr-viruset (kyssesyken) i 2017.

Han utelukket seg selv til å kjøre årets Tour de France, da han mente han ikke var klar for den prøvelsen, med tanke på hvor tøff løypen var, og hvor lite rittdager det hadde vært som følge av koronapandemien.

I gårsdagens Gent-Wevelgem kom han seg altså med i bruddet fra start og satt lenge i front. I mixed sone etter rittet kunne han imidlertid avsløre at karrieren kanskje er over.

Reporteren til Sporza sa at han kunne se at 35-åringen hadde hatt en tøff dag på sykkelen, og Cavendish strevde veldig med å holde tårene tilbake, og fikk stotret frem noen ord.

– Dette var kanskje det siste rittet i karrieren min, fortalte en preget Cavendish.

– Tror du virkelig det er ditt siste ritt?

– Ja, kanskje.

I samtaler

Cavendish signerte med Bahrain-McLaren foran årets sesong, hvor han ble gjenforent med sin gamle trener, Rod Ellingworth. Duoen hadde stor suksess sammen i det britiske sykkelakademiet og landslaget.

Ved starten av lørdagens etappe i Giro d’Italia, kunne Ellingworth fortelle at Bahrain-McLaren er i samtaler med Cavendish om 2021-sesongen.

– Vi jobber fremdeles med laget for neste sesong. Vi jobber med det, sa han om Cavendishs fremtid i laget.

– Det skjer så mye med lag som legges ned og så videre, så alt er veldig åpent for øyeblikket. Men jeg er sikker på at han kommer til å fortsette å konkurrere, ja, sa Ellingworth på sprsømål om han trodde Cavendish fortsetter karrieren i 2021.

Enestående palmarès

Cavendish startet karrieren sin som banesyklist, hvor han også har hatt stor suksess, med tre VM-gull i madison. I 2016 tok han også sølv på omnium under de olympiske lekene i Rio.

Men det er for sine bragder på landeveien han huskes aller best. Ifølge Procyclingstats.com har Isle of Man-mannen hele 146 seire som profesjonell.

Deriblant 30 etappeseire i Tour de France, som gjør han til den nest mest vinnende rytteren i tourens historie. Kun Eddy Merckx har flere etappeseire, med sine 34.

I tillegg har han vunnet 15 etapper i Giro d’Italia og tre i Vuelta a España.

I 2011 kunne han også ikle seg verdensmestertrøyen, etter at han spurtet inn til seier på VM-fellesstarten i København. I 2009 vant han også monumentet Milano-Sanremo, da han i en svært dramatisk avslutning hentet inn igjen Heinrich Haussler og så vidt fikk presset sykkelen foran tyskeren.

Sist Cavendish vant et sykkelritt var i februar i 2018, da han gikk til topps på den tredje etappen i Dubai Tour. Bahrain-McLaren-rytteren står på startlisten til onsdagens Scheldeprijs, men søndagens uttalelser tyder kanskje på at han ikke blir å se der.

https://twitter.com/LaBicicletaNews/status/1315308802015727616

Tagget med: ,

Les også disse