- BURDE AVLYST TIDLIGERE: Jack Haig er kritisk til at Paris-Nice fikk rulle på i sju dager i midten av mars. (Photo by David Ramos/Getty Images)

– Det framstår som latterlig

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.03.20 09:29

Del på    

Jack Haig med krass kritikk mot Paris-Nice.

(procycling.no): Mens verden nå kjemper mot corona-viruset med nebb og klør, var ASO-styrte Paris-Nice en slags siste bastion for det motsatte lørdag 15. mars. Tross massiv kritikk valgte arrangøren å holde det gående i hele sju av først oppsatte åtte dager:

– De skulle ha avlyst det hele. De konkurrerte fremdeles den lørdagen da det ble innført portforbud i Italia og det alt var klarte at Spania var på vei til å stenge ned alt. Nå framstår det bare som latterlig, melder Jack Haig i et intervju med Cycling Weekly.

26-åringen fra Southport i Australia sykler for Mitchelton-Scott. WorldTour-laget var ute allerede den 4. mars og innstilte all aktivitet for sine utøvere og støtteapparat fram til 23. mars.

I det dragsuget forsvant også Paris-Nice, som Haig hadde på sitt opprinnelige program.

Sykkelsesongen henger i en tynn tråd

Som veldig mange etter hvert innså, var en verdensomspennende pandemi langt viktigere å bruke ressurser på, enn å ha et internasjonalt, omreisende sykkelritt på rundtur i Frankrike.

– Å finne ut hvem som sykler kjappest fra Paris til Nice er ikke det viktigste som skjer i verden. Det kan vente til neste år. I ettertid setter det hele sykkelsporten i et dårlig lys, mener Haig.

Nå er alle ritt på UCI-nivå utsatt til minimum slutten av april. Det er alt klart at Giro d’Italia ikke vil gå som planlagt i mai, og resten av sykkelsesongen er egentlig et eneste stort usikkerhetsmoment.

Myndigheter og helsepersonell har varslet at Covid-19-viruset trolig vil nå toppen i mai, men at ettervirkningene trolig vil vare over sommeren, og vel så det.

– Det kan munne ut i en to uker lang Giro d’Italia i mai, eller Tour de France i juli. Hvem vet? Hva gjør en rytter uten ritt på programmet hjemmefra underveis i en karantene. Det er slike problemstillinger vi er nødt til å forholde oss til, sier Haig til Cycling Weekly.

Åpnet sesongen lovende

Selv kan han se tilbake på en strålende sesongåpning i Spania i februrar, med andreplasser både i Ruta del Sol og Volta a la Comunitat Valenciana. Det er dog mager trøst nå.

– Akkurat nå er det vanskelig å fokusere i det store og det hele, og det inntrykket forsterkes bare at vi ikke får lov til å oppholde oss utendørs, forteller Haig.

Han bor nemlig som Amund Grøndahl Jansen i Andorra. Der forsøkte syklistene å overtale myndighetene til å la dem trene én og én utendørs, men foreløpig har ikke oppropet ført fram.

Grøndahl Jansen fortalte procycling.no mandag at det nå også er forbudt å ta seg en spasertur utendørs.

Tagget med: , ,

Les også disse