Prøv Procycling Pluss idag

VERDENSMESTER: Rohan Dennis slo tilbake og tok VM-gullet på tempo i Yorkshire. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Dennis slo tilbake og ble verdensmester

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 25.09.19 16:55

Del på    

Hindret Evenepoel i å ta sjokkseier.

(procycling.no): Rohan Dennis har ligget lavt i terrenget siden den brå Tour de France-exiten på den 12. etappen, men har åpenbart brukt tiden godt. I forkant av onsdagens individuelle tempo i VM i Yorkshirie var det rapportert om kjempeform på australieren, som innfridde.

Allerede fra den første passeringen lå han godt foran og så seg aldri tilbake. Tross et lite tidstap på slutten tok han likevel sin andre verdensmestertittel på rad med klar margin tilbake til andremann, Remco Evenepoel, som endte ett minutt og ni sekunder bak.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter en sterk 2018-sesong med VM-tittel og seks seire på temposykkelen utover det, har det kun blitt én seier denne sesongen, samt en skuffende Tour, hvor han sto av dagen før den individuelle tempoen i Pau. Det var derfor en animert og gestikulerende Dennis, som slapp en vill jubel løs da han krysset målstreken i Harrogate, og kastet seg etter hvert i armene på sin gråtedene kone, den tidligere proffsyklisten Melissa Hoskins, og deres sønn.

– Rohan, for en maktdemonstrasjon, du er definitivt den raskeste rytteren i verden!

– Kanskje jeg er det i dag. Jeg dro ikke hit uten mye forberedelser. Mye tid hjemme, mye arbeid med hodet mitt for å gjøre meg mentalt forbedret til i dag. Det har vært mye tøffere for meg enn det så ut som der ute i dag, så det er mange folk å takke. Det er bare fint å betale dem tilbake, på den dagen det betyr noe, fortalte 29-åringen i seiersintervjuet vist på TV 2.

Vraket lagets sykkel

Det har vært mye spekulasjoner rundt hvor vidt utstyret har vært problemene for Dennis i Bahrain-Merida, som han signerte for foran årets sesong, og spesielt etter Tour-exiten blusset det voldsomt opp.

Under tempoen onsdag kjørte han med en sykkel lakkert fullstendig svart og uten noen logoer. Det vil altså si at han ikke syklet på en Merida-sykkel, som han til daglig gjør. I stedet skal han ha syklet på en BMC Timemachine TT, slik som han gjorde da han syklet for BMC Racing Team foregående sesongen, ifølge Cyclingnews.com.

Da TV 2 konfronterte han med at han ikke kjørte med arbeidsgiverens sykkel og hvorvidt det er greit for dem, smilte han lurt og svarte:

– Det må du spørre Bahrain-Merida om, svarte han.

Tilbake i 2015 holdt Linda Villumsen på å få sparken hos sin arbeidsgiver UnitedHealthcare, etter at hun vraket lagets Wilier-sykkel til VM-tempoen, hvor hun gikk hen og tok gullet, noe som ikke ble godt mottatt hos lagets sponsor.

Formidabel Evenepoel

Kun 19 år gammel har belgiske Remco Evenepoel allerede skapt bølger i hele sykkelverden. Som junior ble han dobbelt verdensmester i Innsbruck i fjor, da han vant den individuelle tempoen og fellesstarten, og har i sin første sesong som WorldTour-rytter fortsatt å imponere.

Blant annet har det blitt seier i Clásica San Sebastian, etappeseier i Adriatica Ionica Race, etappe- og sammenlagtseier i Belgium Tour, og ikke minst seier på tempoen under EM i Alkmaar i august.

Apparatet rundt Deceuninck – Quick-Step-rytteren har heller ikke gjort mye for å dempe forventningene til unggutten for mesterskapet i Yorkshire, og onsdag leverte han en meget overbevisende prestasjon på temposykkelen. Med det blir han tidenes yngste, mannlige rytter til å ta medalje i et VM.

Tross en overlegen Dennis hadde også belgieren godt med luft ned til tredjemann, Filippo Ganna. Den italienske rytteren ble slått med 46 sekunder av Evenepoel, som tar sin første VM-medalje som senior. Evenepoel virket imidlertid noe skuffet da Dennis krysset streken, og skar litt grimaser da han så australieren krysse målstreken fra hot seat.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse