HEROISK: Mads Pedersen kjempet og holdt unna for de jagende favorittene. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Danskene animerte Flandern rundt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 1.04.18 20:44

Del på    

Pedersen yngste på pallen siden 70-tallet.

(procycling.no): Dansk sykkelsport surfer på en god bølge av unge talenter for tiden, spesielt anført av Michael Valgren Andersen, Magnus Cort Nielsen (Astana) og Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

I Flandern rundt søndag var den danske trioen med på å animere det belgiske brosteinsmonumentet.

I finalen holdt 22 år gamle Pedersen unna for jagende kanoner som Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Tiesj Benoot og Sep Vanmarcke, etter å ha angrepet noen mil tidligere.

Dermed tok han en historisk pallplass, og ble yngste som står på pallen i rittet, siden tyske Gregor Braun tok tredjeplass i 1978. Det er også tredje gang i historien en danske står på pallen i klassikeren. Sist var da Rolf Sørensen vant i 1997, og han ble også nummer tre i 1991

– De ropte og skrek i radioen, så det hjalp litt ekstra. Det holdt heldigvis, men det var riktignok de verste ti kilometer jeg noensinne har kjørt, sa han til dansk TV2 etter rittet.

Sammen med Sebastian Langeveld (EF Education First-Drapac) og Dylan Van Baarle (Team Sky) gikk han løs i Koppenberg, og trioen holdt sammen til Niki Terpstra kom flyvende forbi siste gang opp Oude Kwaremont.

Da var dansken eneste som maktet å følge taktskiftet til nederlenderen, men måtte etter hvert slippe.

– Jeg håpet at jeg kunne ta meg sammen til å holde trykket over toppen, så jeg kunne komme opp til ham, men det var umulig.

– Jeg satt med syre opp over begge ørene, så det var ikke så mye å gjøre.

– Fjerdeplass i Flandern er et stort resultat

Til tross for å ha gått ned i en stor velt like før Muur van Geraardsbergen maktet Michal Valgren å komme seg tilbake til fronten. Herfra kjempet han seg med i frontgruppen over Oude Kwaremont og Paterberg, og satt med i finalen.

– Der trodde jeg rittet mitt var over, sier Valgren til Astanas hjemmeside, angående velten.

I etterkant fikk han god hjelp av lagkameratene, blant annet Truls Korsæth.

– Jeg måtte bruke en kule for å komme tilbake og jeg gav full gas på Muuren. Jeg var forbannet fordi jeg krasjet ut av Waregem (Dwars door Vlaanderen, vår.anm.) og der var jeg virkelig motivert for å gjøre en god jobb igjen og jeg misset. I dag ville jeg vise at jeg er en god rytter i disse rittene og jeg tror jeg gjorde det ved å holde moralen høy etter velten, sa han til pressen etter rittet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FJERDEPLASS: Michael Valgren (Astana) sørget for ytterliggere dansk suksess i Flandern rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

På de flate strekkene inn mot mål i Oudenaarde gikk han avgårde sammen med Philippe Gilbert. Han og belgieren kom inn sammen på oppløpet, bak Terpstra og Pedersen, men dansken måtte gi tapt i kampen om tredjeplassen.

– Jeg fikk veldig mye hjelp på stigningene og brosteinen, så jeg er fornøyd med den sterke lagprestasjonen. Til syvende og sist er fjerdeplass i Flandern rundt et stort resultat.

– Selvfølgelig ville jeg gjerne på podiet, men med den mengde energi som jeg brukte tidlig i rittet så er jeg fornøyd med dette resultatet.

Cort Nielsen spilte også en nøkkelrolle med å hjelpe Valgren i posisjon inn på brosteinshellingene, samtidig som han syklet offensivt fra Muur van Geraardsbergen. Etter Muuren var han avgårde, sammen med blant andre Pedersen, og han satt også i gruppe med Van Baarle, Langeveld og Pedersen før Koppenberg, men måtte slippe.

Til slutt ble Cort Nielsen nummer 20, men presiserte at danskene har mer godt i vente.

– Det kommer. Bare vent. Om et par år blir det rødt-hvitt festfyrverkeri hver eneste gang vi kjører disse rittene, sa han til TV2 Sport.

STOR GLEDE: Mads Pedersen og Niki Terpstra spurter champagne på hverandre, på podiet i Oudenaarde. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Tagget med: , , ,

Les også disse