EN AV FÅ OPPTURER: Asbjørn Kragh vant en etappe under Tour des Fjords for Delko Marseille, men oppholdet for øvrig var stort sett en skuffelse. Nå får han muligheten ved lillebror Sørens side i Team Sunweb. FOTO: Einar Oliver Landa

Danske får ny mulighet som sykkelproff

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.10.18 13:44

Del på    

Asbjørn Kragh følger etter lillebror til Sunweb.

(procycling.no): Søren og Asbjørn Kragh var vel ansett som noe av det mest spennende dansk sykkelsport hadde produsert på noen år, da de gikk ut i profflivet foran 2016-sesongen.

Søren gikk til Team Sunweb og har på tre sesonger etablert seg på høyt nivå. I høst vant han Paris-Tours, og har i tillegg imponerende seirer fra Tour de Suisse og Tour of Oman.

For storebror Asbjørns del gikk det langt tyngre. Han var lagkamerat med Fredrik Strand Galta i Delko Marseille. Mens siddisen reiste hjem etter halvgått løp, kom Kragh hjem til Team Waoo foran årets sesong.

Onsdag meldte så Team Sunweb at storebror nå gjenforenes med Søren innenfor deres rekker.

– Vi har hatt Asbjørn inne på radaren vår over en lengre periode, og er glade for å ønske ham velkommen på laget. Han vil støtte oss i klassikerne og vil også være verdifull for spurtlaget vårt, sier trener Marc Reef i en pressemelding fra laget.

Solid forsterkning for Ardennene og Grand Tours

Det var ikke den eneste nyheten WorldTour-laget hadde på lager.

Jan Bakelants er også signert fra Ag2r-La Mondiale. Belgieren er en kjøresterk og svært anvendelig type. Han får trolig en rolle rundt Tom Dumoulin i framtidige Grand Tours.

– Hans kvaliteter vil gi oss verdifull støtte i kuperte klassikere og i Grand Tours. Han kan også løse kapteinsrollen i enkelte ritt, påpeker Reef.

32-åringen har kjørt 10 treukersritt i løpet av karrieren, og tok blant annet en etappeseier under 2013-utgaven av Tour de France.

Theuns: – Et tøft år

Den siste nyheten fra Sunweb-laget onsdag, var av det mer overraskende slaget.

Det er nemlig klart at avtalen til Edward Theuns termineres ett år etter hans ankomst fra Trek-Segafredo.

– Det har vært et tøft år for meg, både psykisk og mentalt, med noen velt og en del uflaks. Jeg har forsøkt å omstille meg etter måten laget jobber på, men det fungerte ikke helt for meg. Vi har ulikt syn på saken, så vi bestemte oss for at å avslutte samarbeidet var det beste. Jeg ser nå fram til å skrive et nytt kapittel i karrieren min, sier Theuns.

Tross problemene har han hatt en OK sesong resultatmessig i Sunwebs tjeneste. Blant annet ble han nummer seks under Het Nieuwsblad og 24.-mann i Paris-Roubaix.

Tagget med: , , , ,

Les også disse