Prøv Procycling Pluss idag

JEVNT: Magnus Cort Nielsen holdt så vidt unna for Nacer Bouhanni på den tredje etappen av Volta a la Comunitat Valenciana. Foto: Tim De Waele

Dansk stjerneskudd slo Bouhanni

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.02.17 16:28

Del på    

Cort Nielsen holdt franskmannen bak seg i tett, teknisk spurt.

(procycling.no): I vindfulle Valencia var det fredag klart for en relativ flat etappe, en etappe som i utgangspunktet skulle være designet for de raskeste rytterne i Volta a la Comunitat Valenciana.

Et brudd gikk som vanlig avgårde tidlig, men sist overlevende av utbryterne, tempospesialisten Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) ble hentet drøye milen før mål.

Dermed var det duket for massespurt, selv om Tony Martin (Katusha-Alpecin) prøvde å stikke i vinden ti kilometer før mål. Det ble aldri den store luken for gårsdagens etappevinner, og spurtlagene kunne dermed organisere seg for å forberede sine respektive opptrekkstog.

Teknisk avslutning

Flere svinger ventet inne på den siste kilometeren, men de siste 400 meterne var rett frem. Der var Direct Energie i front, for å kjøre for sin kaptein Bryan Coquard.

Franskmannen kom dessverre for tidlig i front, og hadde ikke trøkket til å svare da Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott) og Nacer Bouhanni (Cofidis) føk forbi.

Danske Cort Nielsen holdt så vidt Bouhanni bak seg på de siste meterne, og kunne dermed innkassere sin første seier i 2017.

Orica-Scott fortsetter dermed den suksessrike sesongstarten. Dette var nemlig lagets sjette seier, etter Caleb Ewans herjinger i Tour Down Under, samt Damien Howsons etappeseier Herald Sun Tour torsdag.

Uendret i sammendraget

Sammenlagt er det fortsatt Greg Van Avermaet (BMC) som er i tet, på samme tid som lagkamerat Ben Hermans.

Det ble ikke de store utslagene på dagens etappe, men Manuel Senni (BMC) og Dan Martin (Quick Step) havnet bak en splitt, og mistet syv sekunder. Dermed falt de begge en plass i sammendraget, til henholdsvis tredje- og tiendeplass.

Rittet avsluttes søndag, men lørdag venter rittets kongeetappe. Da avsluttes en 180 kilometer lang etappe opp Llubena, en førstekategoristigning 931 meter over havet.

Tagget med: ,

Les også disse