Prøv Procycling Pluss idag

VERDENSMESTER: Simon Andreassen ble verdensmester i sykkelcross for juniorer i 2015. I 2019 skal han jakte et nytt VM-gull på hjemmebane. FOTO: (c) Tim De Waele

Danmark tildelt sykkelcross-VM i 2019

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 27.01.17 21:39

Del på    

Verdens beste sykkelcross-ryttere skal kjempe om medaljer i Bogense.

(procycling.no): Danmark, nærmere bestemt Bogense, skal arrangere VM i sykkelcross i 2019. Det ble bekreftet av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fredag.

Den lille byen på Nordfyn blir også vertskap for en verdenscup-runde neste sesong. Det skriver Cykelmagasinet.dk.

– Jeg er veldig glad for å se at sykkelcross har blomstret de siste årene. At Danmark får arrangere mesterskapet for første gang på 20 år, er et tegn på at sporten globaliseres. Jeg ønsker Danmark lykke til. De er en stor sykkelnasjon, og jeg gleder meg til å se hvordan de organiserer verdenscup-rittet neste sesong, sier UCI-president Brian Cookson.

Interessen for sykkelcross, som fortsatt er en smal idrett i Norge, er i kraftig medvind i Danmark. Nabolandet har fostret flere gode sykkelcross-ryttere de siste årene, og kan skryte av å ha en fersk verdensmester for juniorer i disiplinen. Simon Andreassen, som selv er fra Fyn, gikk nemlig til topps i juniorklassen i 2015.

 

– Det er stort at VM skal avvikles i Danmark. Våre talentfulle ryttere, deriblant Simon Andreassen, vil få muligheten til å vise seg frem på hjemmebane, og vi kommer til å gi sporten et utstillingsvindu både i Danmark og utlandet, sier formannen i danske sykkelforbundet (DCU) Henrik Jess Jensen.

Danmark skal også arrangere EM i landeveissykling denne sesongen. Europamesterskapet avholdes i Herning mellom 2. og 6. august.

 

Tagget med: , ,

Les også disse