Prøv Procycling Pluss idag

INGEN KRISTER HAGEN: Men målet for Team Coop blir å starte sesongen på en like god måte også i 2019. FOTO: Team Coop

Coop går for reprise av «perfekt» sesongåpning i 2019

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.02.19 22:31

Del på    

Åpner sesongen som i fjor i Kroatia. Les mer om det foreløpige sesongprogrammet til rogalandslaget her.

Etter å ha hatt Alexander Kristoff med seg på sesongens første treningsleir, må Coop nøye seg med å være i nærheten av han og resten av verdenseliten som konkurrerer i Volta a la Comunitat Valenciana når de starter sin andre treningsleir i spanske Dénia onsdag.

Sportsdirektør Magnus Børresen ankom sent tirsdag kveld og mens nevnte Kristoff allerede er godt i gang med sesongen, er det fremdeles temmelig nøyaktig én måned til sesongstarten for det norske kontinentallaget.

Mens både Joker Fuel of Norway og Uno-X Norwegian Development Team starter sesongene sine nede på Rhodos 3. mars, er det Umag Trophy i Kroatia 6. mars som blir første ritt for Coop-gjengen. Sesongstarten i fjor ble også lagt til Kroatia, hvor spesielt Krister Hagen presterte strålende med seier i nevnte ritt og i etapperittet Istrian Spring Trophy.

– Det skal bli tøft å gjøre det like bra som i fjor, men vi reiser jo ned dit for å vinne, sier Børresen til procycling.no.

Fornøyd med nykommerne

I mellomtiden skal altså de to neste ukene brukes i Dénia. Laget har vært gjennom store utskiftninger foran årets sesong, med Krister Hagen som ble proff i danske Riwal Readynez, mens Jon Anders Bekken, Joakim Kjemhus, Fredrik Ludvigsson og Anton Tunset ikke fikk forlenget kontrakt med laget. Gustav Höög la opp, mens Øivind Lukkedal ble klar for Joker Fuel of Norway. Inn har André Sotberg (TVK) og svenske Jacob Eriksson kommet, mens Stavanger-syklistene Thomas Ognedal og Erik Lunder har signert intensjonsavtaler med laget.

– Jeg er veldig positiv til de nykommerne. De er nye på dette nivået, men de viser absolutt at de har noe her å gjøre. De matcher våre mer erfarne ryttere på trening, så det lover veldig bra. Så får vi se når vi begynner å kjøre ritt.

– Laget så bra ut på første treningsleir. Jeg var veldig fornøyd med alle rytterne på forrige samling, så jeg håper de har trent godt videre og løftet seg enda et hakk inn mot sesongstart, sier Børresen.

Foreløpig venter vestlandslaget på de siste bekreftelsene fra noen arrangører, men har nå et sesongprogram som er «90 prosent klart» frem til og med NM. Det ser foreløpig slik ut:

06.03 Umag Thropy (CRO 1.2)
09.03  Porec Trophy (CRO 1.2)
25-31.03 Tour of Normandie (FRA 2.2)
27-28.04 Norgescup Levanger
04.05 GP Himmerland (DEN 1.2
05.05 Skive rundt (DEN1.2)
11.05 Sundvolden GP (NOR 1.2)
12.05 Ringerike GP (NOR 1.2)
28.05-02.06 Tour of Norway (NOR 2.HC)
11.06-16.06 Tour de Hongrie (HUN 2.1)
15.06 Nordsjørittet
16.06 Norgescup Ottestad
21.06 Dwars door het Hageland (BEL 1.1)
22.06 Heiste Pijl (BEL 1.1)
27.06  NM Tempo
30.06 NM Fellesstart

Tror Uno-X lykkes med «det neste steget»

Mens Uno-X forrige uke kunne annonsere at de hadde planer om å ta steget opp til prokontinentalt nivå, har Coop og Joker blitt satt litt i skyggen hva gjelder oppmerksomhet. Der hvor de to lagene i en årrekke har knivet om å være det største og beste laget i Norge de siste årene(og fremdeles har tatt flere UCI-poeng enn Uno-X de siste sesongene), seiler den ambisiøse satsingen til Jens Haugland & co som noe av det mest spennende på lang tid i norsk sykkelsport.

– Det er vel ingen overraskelse for noen i norsk sykkelsport at de vil komme veldig sterkt i år. De har veldig store midler og jobber med helt andre budsjetter enn både vi og Joker gjør. At de tar et steg til prokonti er jeg ikke i tvil om at de vil gjøre. Da blir det på et litt annet nivå enn hva vi appellerer på som et kontinentallag.

Men selv om de ikke har like mye midler som Uno-X, har de fremdeles ryttere som holder et meget høyt nivå, som Kristian Aasvold, Trond Håkon Trondsen, Olav Hjemsæter og Håkon Lunder Aalrust.

– Det blir jo de mest erfarne som vi setter vår største lit til, men jeg håper jo unggutta også kan blomstre.

– Det er vanskelig å plukke ut én rytter, det er et såpass jevnt lag. Men det er klart at ryttere som Kristian Aasvold og Trond Håkon Trondsen fikk et godt løft i fjor, så håper jeg de kan få enda et løft i år. Da kan de gjøre som Krister Hagen og ta steget ut, sier Børresen håpefullt.

Tagget med: , , ,

Les også disse