SAMLING: Team Coop hadde besøk av Alexander Kristoff under treningsleir i Spania. Foto: Rune Helliesen

– Veldig nyttig å ha Alexander med

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 21.01.19 09:39

Del på    

Team Coop hadde besøk av lageier Kristoff på treningsleir.

(procycling.no): Etter en tolv dager lang treningsleir i Spania begynner Team Coop å nærme seg sesongstart. Det Stavanger-baserte laget hadde sin første samling før 2019-sesongen etter en rekke endringer i rytterstallen i vinter.

I tillegg til sportsdirektør Magnus Børresen og trener Stein Ørn, var også lageier Alexander Kristoff til stedet under samlingen.

– Det er inspirerende og veldig lærerikt for våre unge ryttere å ha med en slik verdensklasse rytter Alexander er. Men selv om han er en av verdens beste syklister har vi ryttere som vil gjør alt for matche ham, sier sportsdirektør Børresen i en pressemelding.

– Det er en motivasjons boost og lover godt for kommende sesong. Alexander nærmer seg sin sesongstart med store skritt og bruker altså siste oppkjøring sammen med oss.

Lagets veteran, Krister Hagen, har signert med danske Team Riwal før denne sesongen, men var likevel til stedet med sine gamle lagkamerater på treningssamlingen på Costa Blanca.

Fredrik Ludvigsson, Gustav Höög, Øivind Lukkedahl har også forlatt laget i vinterpausen. Inn har kommet Jacob Eriksson, André Sotberg, Thomas Ognedal, Olav Hjemsæter og Erik Lunder.

Nyttig for Kristoff

Etter en sesong der høydepunktet kom i Tour de France, da han vant den prestisjefylte spurten på Champs-Elysees, håper Kristoff å slå bedre fra seg i klassikerne i sesongen som kommer.

Kristoffs andre sesong med UAE Team Emirates starter på Mallorca i slutten av januar, med Mallorca Challenge, før 31-åringen dra til Tour of Oman, UAE Tour og til slutt Paris-Nice, som blir siste forberedelse til klassikerne.

Trener Ørn tror Kristoff har hatt god nytte av å trene sammen med Team Coop-rytterne.

– Det har vært veldig nyttig for Alexander å bli med på treningsleiren med Team Coop. Det har gitt gjensidig nytte for både laget og han, sier trener Stein Ørn.

– Det er utfordrende på denne tiden av året å få riktig stimulering inn mot sesongstart. Det har vi klar gjennom denne treningsleiren. For de unge rytterne på laget er det nyttig å se hvordan en verdensklasserytter trener og de prøver selvfølgelig å være bedre en Alexander på trening. Det gir en gjensidig nytteverdi og Alexander må virkelig være fokusert for å holde unna.

Tagget med: ,

Les også disse