Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Contador vurderer mulighetene etter avlyst karrierestopp

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.06.16 10:06

Del på    

– Min fremtid er bare 20 prosent på plass.

På pressekonferansen i Morzine før starten av Critérium du Dauphiné, avslørte Alberto Contador at han ønsker å sykle minst to sesonger til. For hvilket lag er ennå ikke bestemt, men spanjolen som i april kontemplerte å avslutte karrieren, har etter sigende flere muligheter foran seg.

– Dette vil ikke være min siste sesong. Det er 100 prosent sikkert. Jeg har tenkt å kjøre to sesonger til, sier Tinkoff-kapteinen ifølge L’Equipe.

– Lysten til å fortsette og mine fans har endret holdningen min, og jeg har aldri vært bedre enn nå. Jeg elsker fortsatt å sykle og familien min samtykker, sier Contador – som vant søndagens prolog, 13 sekunder foran Tour de France-rival Chris Froome.

33-åringen vil dog ikke fortsette under formynderskapet til Tinkoff-eier Oleg Tinkov, som har vokst seg trett med sykkelsporten og trekker seg ut ved sesongslutt. Ifølge rapporter i mandagsutgaven av L’Equipe, sparket Tinkov lagets kokk like før starten av Critérium du Dauphiné. Denne uken skal visstnok trenerne stå for matlagingen.

– Jeg har vært i kontakt med forskjellige lag og det finnes flere alternativer. Jeg vet ennå ikke fremtiden for Tinkoff, så det er flere muligheter jeg må vurdere, sier Contador.

– Min fremtid er bare 20 prosent på plass.

Et nytt prosjekt i emning er et lag fra Bahrain, der Vincenzo Nibalis navn er blitt tett tilknyttet. Et naturlig alternativ for Contador er å gjenoppta samarbeidet med Bjarne Riis, som også jobber med å etablere et nytt lag. Contador selv har også et ønske om å starte et profesjonelt sykkellag.

Tidligere har blant annet Lampre Merida og Trek-Segafredo blitt koblet til Contador, som etter all sannsynlighet ønsker å ta med seg en liten armada til sin nye arbeidsgiver. Lojale hjelpere som Jesus Hernandez og Robert Kiserlovski, hans faste mekaniker Faustino Muñoz og trofaste presseoffiser Jacinto Vidarte er sannsynlig et must for Contador.

Tagget med: , ,

Les også disse