Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Contador: – Jeg mangler fart i beina

Procycling
Tips meg

Publisert 10.06.16 21:17

Del på    

Tinkoff-rytteren frakjørt av Froome i Dauphiné.

Alberto Contador (Tinkoff) startet dagen med fire sekunders ledelse på sin Tour de France-rival Chris Froome. Men etter Critérium du Dauphinés første skikkelige fjelletappen befinner spanjolen seg hele 27 sekunder bak Team Sky-rytteren.

Opp den 6.4 kilometer lange stigningen til skistedet Vaujany fredag, var Contador tydelig ute av stand til å matche forrykende akselerasjoner fra Froome som angrep gjentatte ganger da klatringen bikket tolv prosent. Briten ble skygget av Richie Porte (BMC), som ble nummer to på etappen, men tjente seg et viktig psykologisk overtak ved å vinne den femte etappen foran en overrumplet Contador.

– Jeg prøvde å følge Chris og Richie i finalen. Jeg trenger mer fart i beina, det vet jeg. Jeg sa det før rittet. Jeg er glad for at luken ikke ble stor og dag for dag vil vi gjøre det bedre. I morgen er en ny dag, sier Contador, ifølge Cyclingnews, etter å ha tapt 21 sekunder til Froome på etappen.

Etter å ha ledet rittet siden prologseieren ved Les Gets, er den 33-årige Tinkoff-kapteinen nå tredjemann sammenlagt. Etter hver etappe har Contador bedyret at han sykler Dauphiné kun som et forberedelse til Tour de France, og at den gul-blå ledertrøyen forblir en sekundær prioritering.

– Vi får se hva som skjer i morgen. Hver dag blir jeg sikkert bedre. Målet er Tour de France. Det har jeg sagt hver dag. Det er vårt mål og det er 100 prosent, sier Contador med en optimistisk tone før lørdagens etappe til Méribel, 141 kilometer gjennom Alpene, penslet med fem kategoriserte stigninger.

– Jeg skal få farten i beina her og deretter gjøre litt motor-pes. Jeg gjorde ikke det før rittet, ettersom siste uken av Tour de France er veldig har og det viktigste er å hente meg inn før i morgen.

 

Tagget med: ,

Les også disse