AVSLUTTET MED STIL: Alberto Contador vant på Alto de L'Angliru før han la opp. Nå blir han å se på spanske TV-skjermer. FOTO: © Tim De Waele

Contador hyret inn av spansk TV-kanal

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.01.18 14:19

Del på    

Foreløpig ukjent hva slags ritt 35-åringen skal jobbe med.

(procycling.no): Eurosport titulerer seg selv for The Home of Cyling, og satser blant annet tungt på vårklassikerne, Grand Tours, VM og har sikret seg rettighetene til Sommer-OL i Tokyo i 2020.

Les også: Armstrong æresgjest under Flandern rundt

TV-kanalen har de siste årene brukt tidligere Rabobank og Sky-rytter, Juan Antonio Flecha, som sykkelekspert. Nå har spansk Eurosport skrevet kontrakt med nok en tidligere proffsyklist.

I en pressemelding avslører TV-kanalen at Alberto Contador blir å se på TV-skjermen utover sesongen.

– Forslaget fra Eurosport var attraktivt av flere grunner. Det vil hjelpe meg med både med å holde lidenskapen for sykkelsporten vedlike og gi meg kontakt med venner og tidligere kolleger innenfor sykkelsporten. Jeg håper å kunne dele av egne erfaringer som ryttere og dele anekdoter og annen interessant kunnskap med dem, sier Contador.

– En ære

Det er foreløpig uklart hva slags ritt 35-åringen fra Pinto utenfor Madrid skal jobbe med.

Eurosport skal vise mer enn 40 konkurranser fra WorldTour-kalenderen kommende sesong, og har flere av rettighetene eksklusivt.

– For oss er det en ære at en sykkellegende som Alberto Contador blir et del av teamet vårt i Spania. Alberto kommer helt sikkert til å overraske oss med sin uttømmende kunnskap. Ikke bare om syklister som har vært kollegene hans inntil nylig, men også om materiell, sykler og andre viktige aspekter rundt hverdagen til en syklist.

Contador mistet som kjent titlene fra Tour de France (2010) og Giro d’Italia (2011) etter at han testet positivt for clenbuterol.

Han la opp som syklist etter fjorårets Spania rundt. Der tok han blant annet etappeseieren på Alto de L’Angliru.

Tagget med: , ,

Les også disse