SKUFFET: Colombianske fans kunne ikke juble på vegne av Nairo Quintana etter den 11. etappen i Tour de France. AFP PHOTO / Jeff PACHOUD

COLOMBIA: Den colombianske sykkelfansen har blitt et kjent syn rundt på forskjellige ritt. Nå kan de også heie på stjernene sine i hjemlandet. FOTO: AFP PHOTO / Jeff PACHOUD

Colombianske stjerner i front for nytt ritt i hjemlandet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.12.17 11:13

Del på    

Blir det største rittet i det sykkelgale landet.

Vuelta a Colombia er et tradisjonsrikt ritt, men har med sin 2.2-status aldri vært et stort ritt internasjonalt. Til tross for den store sykkelinteressen i Colombia har det likevel vært det eneste UCI-kategoriserte rittet i landet de siste årene, men til 2018 kommer et nytt ritt på programmet.

Allerede i februar kjøres etapperittet Colombia Oro y Paz, og flere av landets store stjerner blir å finne på startstreken. Som et 2.1-ritt har de muligheten til å ha WorldTour-lag på starten, og det er klart at Movistar, Team Sky, EF Education First-Drapac og Quick-Step Floors kjører rittet, som starter 6. februar.

– Dette er et ritt Colombia trenger. Et ritt vi kan delta i, for ellers har vi kun sjansen til å sykle ritt i Colombia i det nasjoanle mesterskapet. At vi nå kan få internasjonale lag her for å konkurrere er strålende, sier årets toer i Tour de France, Rigoberto Urán, ifølge Cyclingnews.com.

– Jeg kan ikke si hvor stolt jeg er for å kunne sykle foran familie, venner og mine landsmenn som profesjonell i et etapperitt. Jeg syklet her i fjor, under det nasjonale mesterskapet, men denne gangen kommer det til å bli noe helt annet. Bare å tenke på det gir meg mye glede. Det er noe jeg drømte om da jeg var yngre og akkurat hadde startet med sykling, sier Fernando Gaviria i en pressemelding fra laget, og forteller at han allerede teller ned dagene til rittet.

Flere stjerner på plass

De fire lagene er også blant lagene som har de største nåværende colombianske stjernene i sine respektive lag, med Nairo Quintana, Winner Anacona, Carlos Betancur i Movistar, Rigoberto Urán i EF Education First-Drapac, Egan Bernal og Sergio og Sebastian Henao i Team Sky og Fernando Gaviria i Quick-Step Floors.

I tillegg skal et colombiansk landslag delta i rittet, og dermed er det mulig at også ryttere som Esteban Chaves, Jarlinson Pantano og Miguel Ángel López stiller til start.

Allerede er det bekreftet at Nairo Quintana vil lede Movistar i rittet, med hjelp av blant andre Betancur, Anacona og lillebror Dayer Quintana. Rigoberto Urán og Fernando Gaviria har også bekreftet at de vil kjøre rittet.

Åtte prokontinentallag vil også delta i rittet, deriblant Israel Cycling Academy, som har nordmennene August Jensen og Sondre Holst Enger i stallen.

Få fjell

Til tross for at Colombia som sykkelnasjon i hovedsak er kjent for sine klatreferdigheter, er det en rute uten de største fjellene i det seks dager lange etapperittet.

– Det er en løype som ikke vil være for tøff, siden det kun er februar. Hvis vi var på et annet tidspunkt i sesongen kunne vi hatt en rute med klatringer opp mot 3000 meters høyde, sier Quintana.

Rittet starter med tre relativt flate etapper, hvor Gaviria etter alle solemerker vil være den store favoritten. De siste tre etappene vil ha et mer kupert preg, og med en bakkeavslutning opp Manizales på den sjette og siste etappen.

Tagget med: , ,

Les også disse