Prøv Procycling Pluss idag

SETTER FARGE: Colombianske fans har reist til Tour de France i hopetall det siste tiåret, og skapt mye liv og røre. Bildet er fra Tour of Colombia i 2019. FOTO: Maximiliano Blanco/Getty Images

Colombiansk oljeeventyr for Brailsford og Sky?

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.02.19 12:36

Del på    

Skal ha møtt Colombias president. Statlig oljeselskap mulig sponsor.

(procycling.no): Alt i forkant av etapperittet Vuelta a Colombia 2.1 flørtet Dave Brailsford vilt med det kolombianske sykkelpublikummet:

– Overfloden av talent som finnes innenfor dette landet, står ikke tilbake for noe annet, uttalte den adlede briten til cyclingnews.com.

Les også: – Colombia er for sykling, det Brasil er for fotballen

Sky har sendt en nøye håndplukket lag til det tøffe etapperittet: Chris Froome gjør unna sin sesongdebut, mens den kolombianske trioen Egan Bernal, Sebastian Henao, Jhonatan Narvaez og Ivan Sosa var udiskutable.

Så begynte ryktene om at Sky-ledelsen holdt konkrete samtaler med kolombianske interesser om et framtidig sponsorat. Avisen El Espectador åpnet ballet med å rapportere om samtaler mellom Brailsford, Colombias president Ivan Duque og Coldeportes (landets idrettsdepartement) direktør, Ernesto Lucena. Hensikten med møtet, som tidligere Sky-rytter Rigoberto Uran (!) skal ha hjulpet til med å få stand, skulle være å trekke opp linjene for landets første satsing innenfor WorldTouren.

– Det er drømmen og håpet vi har. Prosjektet vil koste rundt 30 millioner dollar (rundt 260 millioner norske kroner) i året, som vi mener er oppnåelig med tre til fire multinasjonale selskaper, uttalte Lucena til avisen i etterkant.

Kolombiansk Equinor leder an?

Torsdag følger så La Gazzetta dello Sport, dette ifølge cyclingnews.com – opp med å name drop’e Ecopetrol som en mulig samarbeidspartner.

Selskapet er en statlig aktør innenfor olje- og gassindustrien, ikke ulikt Equinor her hjemme i Norge.

Ecopetrol er allerede inne i Coldeportes og har støttet opp om president Duques ønske om å promotere kolombianske idrettsutøvere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GULLKALVEN: Egan Bernal er en framtidig Tour de France-vinner og er kontraktsfestet til Sky ut 2023. Det er et godt forhandlingskort opp mot potensielle sponsorer. FOTO: Maximiliano Blanco/Getty Images)

La Gazzetta dello Sport siterer ’kilder i Colombia’ i forbindelse med artikkelen, og legger fram at Ecopetrol vil lede an et sponsorfellesskap som i så fall vil gjøre at Team Sky Procycling havner i kolombianske hender i 2020.

Froomes arvtaker

Timingen er selvsagt godt ettersom Egan Bernal viste fram sitt fryktinngytende nivå allerede under Tour de France-debuten i fjor sommer.

22-åringen fra Zipaquirá i nærheten av Bogota ble nummer 15 sammenlagt og viste seg som en av Froomes aller viktigste hjelpere.

Han blir sett på som en naturlig arvtaker for 33-åringen som har vunnet Tour de France fire ganger siden 2013. Bernal har kontrakt med Sky ut 2023-sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FOLKELIV: Sykling er omtrent like populært som fotball i Colombia. (Photo by Maximiliano Blanco/Getty Images)

Talentutviklingen i Colombia er de facto meget imponerende for tida. På plass i 2.1-rittet denne uka finner man navn som Fernando Gaviria, Álvaro Hodeg, Miguel Angel Lopez, Richard Carapaz, Nairo Quintana, Winner Anacona, Sergio Henao, Juan Sebastian Molano – i tillegg til Skys utvalgte kvartett. Oppslutningen rundt Vuelta a Colombia er også i enorm.

Tidligere denne uka møtte det opp rundt 20000 fans da lagpresentasjonen ble unnagjort på et fotballstadion. Også under onsdagens etappe i La Ceja var publikumsoppmøtet enormt.

– Vi snakker mye om globaliseringen av sporten, og jeg synes UCI har gjort en god jobb. Man kan ha globale arrangementer, men det man trenger er globale lag. Hvorfor kan vi ikke se et lag med base i Colombia? Jeg tror det bare er et spørsmål om tid, uttalte Sir Dave Brailsford i etterkant av møtet med den kolombianske presidenten.

PS: Etter den innledende lagtempoen og onsdagens massespurt leder Álvaro José Hodeg rittet sammenlagt, to sekunder foran Rigoberto Uran.

Tagget med: , , , ,

Les også disse