NY SEIER: Sonny Colbrelli med sesongens femte seier i Giro del Piemonte torsdag FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Colbrelli til topps i Gran Piemonte

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.10.18 16:20

Del på    

Bahrain-Merida-rytteren avgjorde med langspurt.

(procycling.no): Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) kriget seg først over målstreken etter en tøff og regntung utgave av Gran Piemonte torsdag.

Ut fra et kraftig redusert hovedfeltet tok italieneren siste stikk i spurten, der Florian Senechal (Quick-Step) og Davide Ballerini (Androni) ble henvist til de nederste plassene på podiet, etter at angrep og velt hadde satt sitt preg på de avsluttende kilometerne.

Etter en imponerende seier i Coppa Bernocchi nylig, levde Colbrelli opp til favorittstempelet i den italienske semi-klassikeren der han forseglet sesongens femte seier med en durabelig langspurt.

– Jeg gikk til med 350 meter igjen. Det er min stil. Jeg tenkte bare «kommer de forbi, så kommer de forbi, sier Colbrelli etter en lang dag i regnet.

– Det er deilig å avslutte sesongen med seier. I dag var det farlig og en del krasj, men slik er det alltid når det er vått.

En sent angrep fra Jens Keukeleire (Lotto Soudal) forsøkte å overrumple spurterne, men belgierens luke ble aldri stor og feltet hadde kontroll på ham før de traff oppløpet. Colbrelli var god posisjonert med en lagkamerat foran seg og smalt til da han merker nøling hos de andre rytterne.  28-åringen åpnet spurten tidlig, fikk en solid luke umiddelbart og så seg aldri tilbake.

Grivko på offensiven i Giro del Piemonte torsdag. FOTO Tim de Waele/Getty Images

Slik gikk det til

Joey Rosskopf (BMC), Mikkel Frolich Honoré (Quick-Step Floors), Matteo Sobrero (Dimension Data) og Filippo Ganna (UAE Team Emirates) dannet et brudd tidlig. Kvartetten fikk imidlertid ikke store luka grunnet et ivrig Lotto Soudal.

Det belgiske laget gikk til angrep som kollektiv styrke da de sendte både Keukeleire, Tim Wellens, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt og Maxime Monfort med i en gruppe som tettet luken opp til bruddet.

Det vågale grepet tvang hovedfeltet til å svare, og med 70 kilometer igjen var rittet samlet igjen. Re-grupperingen åpnet for nye angrep og det gikk ikke lenge før et nytt brudd med Matti Breschel (EF-Drapac), Marco Marcato (UAE Team Emirates) Davide Ballerini (Androni Sidermec) og Andrei Grivko (Astana) tok form.

Ballerini og Grivko skulle imidlertid begge to krasje, Marcato bli hindret, og Breschel befinne seg alene i front. Dansken fikk senere selskap av Grivko da 50 kilometer gjensto. Mot slutten gikk Grivko solo, men ukraineren måtte også gi tapt like før siste 10 kilometer, idet Bahrain-Merida og Bardiani tok kontroll i hovedfeltet.

Både Julien Vermote (Dimension Data) og Keukeleire skulle forsøke seg, uten at noen av angrepene hindret vei for en grisete massespurt i regnværet. Colbrelli beveget seg fremover i feltet ved hjelp av to lagkamerater i det som var en gruppe på bare ti ryttere som gjorde opp om seieren.

Tagget med: ,

Les også disse