Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Cavendish nær seier i Slovenia

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.06.17 14:40

Del på    

Tuktet av Bennett på målstreken i Novo Mesto.

(procycling.no): Formkurven til Mark Cavendish (Dimension Data) synes å peke oppover, i det briten bokførte seg en oppløftende 2.plass på Tour of Slovenias 4. etappe søndag.

I det som var en heseblesende massespurt i Novo Mesto, ble Cavendish ledet frem av sin faste opptrekket Mark Renshaw. Dimension Data-spurteren kunne imidlertid ikke gjøre noen med Sam Bennett (Bora-hansgrohe) som suste inn til sin andre etapperseier i rittet.

– (Bernard) Eisel og Renshaw gjorde en strålende jobb på siste kilometer og fikk meg i en god posisjon. Så kom Bora og jeg tok hjulet til Bennett. Jeg rykket til og gikk forbi, men det gikk ikke slik det skulle til slutt, sier Cavendish etter den siste etappen i Slovenia – rittet som er Cavendish’ siste test før en eventuell deltakelse i Tour de France.

– Likevel har det vært veldig fint her i Tour de Slovénie. Jeg har hygget meg og er veldig glad for at jeg kom hit.

Bennett fikk et perfekt opptrekk av tyskeren Rudi Selig, som slapp sin irske kaptein i en ideell posisjon inn på oppløpet. Bennett og Cavendish barket sammen i en durabelig duell der den raskeste vant til slutt.

Bak duoen kom Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) inn på 3.plass, mens en annen italiener, Jakub Mareczko (Wilier Triestina – Selle Italia), endte på fjerde.

Dobbeltseier for Bora

Etappen startet med en rekke angrep, hvorpå Sebastian Schönberger (Tirol), Gianfranco Visconti (Meridiana), Jiri Polnicky (Elkov), Daniel Martinez (Wilier), Davide Ballerini (Androni) og Jaka Primozic (Slovenien) gikk av gårde ganske umiddelbart.

Sju kilometer fra mål var imidlertid alt samlet på nytt. Orica-Scott og Bahrain-Merida knivet om posisjonene på oppløpet, mens Dimension Data-toget stormet opp bakfra for å flytte frem Cavendish.

En praktfull spurt fra Bennett skulle sørge for dobbeltseier for Bora-hansgrohe, da Rafal Majkas ledertrøye også ble trygget helt inn. Polakkens tredje seier for året er et godt tegn nå bare to uker før Tour de France.

Cavendish deltakelse i touren er imidlertid ikke avklart. Briten vant fire etapper der i fjor, men årets sykdomsplager med kyssesyke gjør at 32-åringen er et usikkert kort.

Tagget med: , ,

Les også disse