Prøv Procycling Pluss idag

LEDER: Med god hjelp fra Mikel Landa holdt Richard Carapaz kontroll på Vincenzo Nibali. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Carapaz forsvarte ledertrøya på kongeetappen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 1.06.19 17:22

Del på    

Movistar-rytteren med solid ledelse før tempoen i Verona.

(procycling.no): Richard Carapaz (Movistar) holdt grep om den rosa trøyen og trygget sin Giro d’Italia-tittel på den siste fjelletappen til Monte Avena lørdag.

Movistar-rytteren forsvarte seg mot angrepene som kom på det som var en massiv dag i Dolomittene med 5000 meter klatring totalt. Etappen ble vunnet av Pello Bilbao (Astana), som overlevde blant favorittene etter en lang dag i brudd. Spanjolen tok sin andre etappeseier i årets Giro foran Mikel Landa (Movistar). Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), også fra det tidlige bruddet, ble nummer tre.

Fjerdemann sammenlagt Landa angrep i den nest siste stigningen Croce d’Aune 12 km fra mål. Nibali responderte med et angrep i utforkjøringen og dro med seg Carapaz opp til baskeren idet de gikk inn i siste stigning. Trioen innhentet restene av bruddet, der Bilbao hengte seg på og vant etappen.

– Vi prøvde å vinne etappen med Mikel og beholde trøyen. Det var ikke mye om å gjøre, men vi er fornøyd med utfallet i dag, sier Carapaz – som nå har 1:54 å gå på til Nibali før den avsluttende tempoen i Verona søndag.

– Jeg tror ikke jeg vil tape så mye, men alt kan skje på den siste etappen. Det vil nok gå OK for min del, sier mannen i rosa.

FOTO Tim de Waele/Getty Images

Primoz Roglic (Jumbo Visma) hang ikke med på Nibalis hardkjør i utforkjøringen fra 2.kategorien Croce d’Aune og måtte resignere sin tredjeplass sammenlagt til Landa. Movistar-rytteren ligger dog kun 23 sekunder foran den temposterke sloveneren som vil ha gode muligheter til å igjenkapre podieplassen søndag.

Miguel Angel Lopez (Astana) var en av de mest offensive på etappen og angrep i den nest siste stigningen, uten å komme løs. Colombianeren hektet imidlertid i en tilskuer i den siste stigningen og tapte dermed tid til de øvrige favorittene. Lopez var tydelig sint på tilskueren og ga mannen et bestemt klapp på hodet.

Astana satte press på favorittene på Passo Manghen, etappens andre stigning, hvor både Nibali og Roglic havnet i trøbbel og måtte bruke hjelperyttere til å kjøre seg opp igjen før Passo Rolle.

Favorittene samlet seg imidlertid på Passo Rolle. Movistar holdt bruddet på armlengdes avstand og kontrollerte rittet inn mot den avgjørende stigningen opp til Monte Avena. Det spanske laget forsøkte å sette opp Landa til en etappeseier, men rytterne som hadde sittet i de tidlige bruddet ødela planene deres. Nibali første med flere akselerasjoner, men Carapaz og Landa lot seg ikke stresse og hadde få problemer med å følge den dobbelte Giro-vinneren.

Med 200 meter igjen rykket Landa til, men Bilbao tok sin andre etappeseier i årets utgave ved å snike seg inn på innersiden av baskeren. Astana-rytteren fikk fri bane mot mål og ingen klatre å matche farten til spanjolen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse