MÅTTE GAMBLE: Fabian Cancellera mente hans sjanse lå i angripe på Oude Kwaremont og Paterberg. Der fikk han likevel ikke kontakt med Peter Sagan og Sep Vanmarcke. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Cancellara: – Var nødt til å gamble

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.04.16 09:06

Del på    

Forklarer hvorfor han ikke gikk etter Sagan.

(procycling.no): Flere mente Fabian Cancellara gjorde en feilvurdering da han ikke gjorde som Sep Vanmarcke, og fulgte etter Michal Kwiatkowski og Peter Sagan drøye tre mil fra mål.

– Han burde gått med dem. Det var nok en feil å ikke gå etter med en gang. Vi så akkurat det samme i Harelbeke. De to gutta der er verdensklasse. Og Peter Sagan, han er så sterk. Andremann i Tirreno, andremann i Harelbeke, han vant Wevelgem og i dag. Hva kan man si? Jeg tror ikke vi kunne fått noe bedre enn andreplass i dag, fortalte Dirk Demol til procycling.no etter rittet.

Veteranens nøling får også stor spalteplass i ukas utgave av «4 tanker og en spådom».

Les den her!

– Sky hadde overtaket
Etter Flandern rundt ble Cancellera sitert på at «han gikk glipp av det ene sekundet» og at han «kanskje kan være skuffet over det».

Overfor Cycling Weekly klargjorde han ytterligere rundt hendelsen som til slutt skulle vise seg å avgjøre rittet.

Les også: Cancellaras sjef: – Ser ut som Sagan er litt sterkere

Sveitseren holdt nemlig igjen sitt angrep i påvente av Oude Kwaremont. Men der lyktes det ham aldri å få kontakt med Peter Sagan:

– Det var et merkelig øyeblikk (da Sagan og Kwiatkowski angrep). Sky hadde overtallet, og jeg visste at jeg måtte være forsiktig med så mange ryttere. Jeg kan ikke agere på alle angrep som kommer og var nødt til å fokusere på noen få.

– Jeg visste at dette kom til å bli tøft, så jeg var nødt til å beholde roen. Dersom jeg skulle ha noen sjanse, hadde det vært på Paterberg eller Kwaremont, fordi andre lag hadde et tallmessig overtak. Jeg var nødt til å gamble, forteller han.

Roubaix på vent
«Spartacus» kan få sin revansje allerede neste søndag. Da stiller han til start i Paris-Roubaix for siste gang i karrieren.

Rittet har han allerede vunnet ved tre tidligere anledninger.

– Neste uke er det Paris-Roubaix, hvor jeg kan ta min fjerde seier. Vi får se. Jeg er nødt til å gjøre meg helt ferdig med De Ronde (Flandern rundt, vår anm.) først, fortalte Cancellara reporterne søndag.

 

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse