GOD DUO: Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff har kjørt side om side i en rekke ritt de siste årene, men har foreløpig ikke syklet Tour de France sammen. Det ser det ut til at de får sjansen til i sommer. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Bystrøm: – Tour de France er på programmet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.05.19 09:27

Del på    

Nordmannen bekrefter at han for øyeblikket er en del av UAEs utvalgte til Tour de France.

STAVANGER (procycling.no): Med litt over en måned til Tour de France tyder det meste på at Sven Erik Bystrøm får sjansen i verdens største etapperitt for første gang.

– Tour de France er på programmet. Hvis alt går som det skal, så skal jeg sykle der, sier Bystrøm, og bekrefter at han er en del av det tiltenkte åttemannslaget til UAE for øyeblikket. 

– Men du skal holde deg skadefri og ikke vise noe tegn til formsvikt. Jeg har blitt vant til å bli vraket tidligere, legger han til.

Flere ganger i bruttotroppen

For de siste to årene har han vært i bruttotroppen til det franske rittet, men har fått beskjeden om at han ikke har blitt blant de utvalgte til å sykle rittet.

– I fjor var det et litt spesielt år, etter at halve laget ble byttet ut rett før Tour de France. Det var et bytte av ledelsen i laget, så da var det nok noe mer administrative ting som satte meg ut, mens de foregående årene har jeg vært i bruttotroppen, men blitt funnet for lett.

Nå venter Tour of Norway, GP Gippingen, Tour de Suisse og NM før det trolig blir Tour de France-debut. 

– Jeg prøver å gjøre de rette tingene, men det gjør jeg hele året. Jeg har fått beskjed om at jeg ikke skal gjøre noe annet enn det jeg har gjort så langt i sesongen. Dukker det opp noen skader og sykdom så får jeg bare ta det som det kommer, men jeg håper selvsagt at jeg er på start i Tour de France.

– Min beste klassikersesong

Bystrøm forteller at Tour de France har vært på programmet hans fra start denne sesongen, og at han har fått gjentatte beskjeder gjennom våren at det fortsatt er på programmet. Den siste av dem for rundt halvannen uke siden.

– Jeg føler jeg har tatt noen steg denne sesongen. Det har vært min beste klassikersesong, vil jeg si. Jeg har hatt en mer solid rolle inn mot finalene. De rittene jeg ikke har hatt uhell i, har jeg nesten vært med inn i finalen.

I Tour de France vil Bystrøm være med på å posisjonere Fernando Gaviria og Alexander Kristoff inn mot den siste kilometeren på spurtetappene, samt hjelpe lagets sammenlagthåp Dan Martin.

Tagget med: , ,

Les også disse