Prøv Procycling Pluss idag

REDDET KRISTOFF: Sven Erik Bystrørm gjorde en kritisk jobb for å få Alexander Kristoff i posisjon til å vinne den femte etappen av Tour of Norway. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Bystrøm reddet Kristoff

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.06.19 21:44

Del på    

UAE på defensiven foran finalen.

DRAMMEN (procycling.no): Det ble en seig dag for Alexander Kristoff på den femte etappen av Tour of Norway, og det var kanskje nettopp derfor det også endte med seier for UAE Team Emirates-rytteren, som pleier å levere etter krevende ritt.

Essensiell i seieren var også lagkamerat Sven Erik Bystrøm, som gjorde en kritisk jobb da det ble en splitt i feltet opp bakken fra Vestfossen omkring 20 kilometer før målgang i Drammen.

– Han gjør en veldig god jobb. Det er takket være han at vi kom oss opp igjen. Han tok noen skikkelige magadrag, og i avslutningen også timet han det veldig fint med å få oss frem, forteller Kristoff til procycling.no etter etappen.

LES OGSÅ: Kristoffs lettelse i Drammen: – Ekstra godt når du nesten kastet det bort

– Det ble litt panikkstemning

Det ble kjørt hardt i bakkene underveis på etappen. Med 75 kilometer til mål satte Lotto Soudal fart opp Meheia. I etterkant brukte Bystrøm og Kristoff mye krefter på den innlagte spurten ved Kongsberg, hvor Edvald Boasson Hagen tok det siste bonussekundet foran Kristoff, etter at bruddet hadde tatt resten.

Da det ble kjørt opp fra Vestfossen havnet UAE veldig på defensiven.

– Jeg følte meg for så vidt bra, men jeg var bak i bilkøen med en vest. Jeg så at Alexander seg litt bakover, så da måtte jeg holde meg rundt ham. Mot toppen ble det en liten luke, så da ble det litt panikkstemning. Da hadde vi ingen foran der. Det var litt panikkstemning, men vi fikk heldigvis samlet det til slutt, forteller Bystrøm.

LES OGSÅ: Alt om dagens Tour of Norway-etappe her

Da de etter hvert kom seg opp igjen fikk de en lettere reise inn mot de siste kilometerne i Drammen, som muliggjorde seieren for Kristoff.

– Vi fikk samlet oss de siste ti kilometerne. Vi fikk sitte bak i feltet, så da ble det ti minutter med ganske rolig sykling, som gjorde at han hadde gode nok bein til å ta seieren på slutten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Får frie tøyler

Søndag venter rittets kanskje hardeste etappe. 175 kilometer mellom Gran og Hønefoss, hvor man skal over kombinasjonen Knestang/Smeden, som topper ut elleve kilometer før mål.

Etter dagens seier har Kristoff overtatt den gule ledertrøyen fra Boasson Hagen, men Bystrøm vil fremdeles få frie tøyler.

– Jeg føler bakken muligens ikke skiller alt for mye, siden vi bare skal opp én gang. Jeg skal i hvert fall følge angrep. Hvis Alex sitter i gruppe to og jeg i gruppe én, så kan det åpne seg en mulighet for meg også. Kan jeg ta seieren går jeg selvsagt for det, men om jeg blir ti eller tjue sammenlagt er ikke så viktig.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse