<b> IMPONERTE: </b> Sven Erik Bystrøm (t.v) imponerte stort på den første etappen av Driedaagse De Panne. 23-åringen rykket fra hovedfeltet, og fikk etter hvert besøk av Alexander Kristoff. Duoen jobbet bra sammen hele veien til mål. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.

STILLER TIL START: Sven Erik Bystrøm kan glede seg over en startplass i Flandern Rundt som sykles søndag. Katjusja-proffen gjør seg her klar til nest siste etappe av De Panne tredagers torsdag morgen. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no

Bystrøm tatt ut til Flandern rundt

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 2.04.15 09:53

Del på    

Har imponert lagledelsen.

Har imponert lagledelsen.

KORTRIJK (procycling.no): Sven Erik Bystrøm (Katjusja) imponerte stort på den første etappen av Driedaagse De Panne, og har nå fått sin belønning.

Les mer: Norsk superduo knuste alle.

På det tidspunktet var det uvisst om han ville få kjøre Flandern rundt, og han var opprinnelig satt opp som reserve.

Nå bekrefter sportsdirektør Torsten Schmidt overfor procycling.no at den talentfulle 23-åringen får kjøre den prestisjefylte brosteinsklassikeren.

– Sven Erik har gjort et utrolig sterkt løp her, og vi er glad for å ha ham på laget. På søndag kjører han sitt andre belgiske WorldTour-ritt og sitt første monument. Han vil gi alt for laget, avslører Schmidt til procycling.no.

U23-verdensmesteren er naturligvis fornøyd med å bli tatt ut, men gruer seg også litt til det brutale løpet.

– For meg er det helt greit. Det er stort å kjøre Flandern, men det blir hardt. Jeg skal prøve å gjøre en god jobb for Alexander, så får vi se, sier han til procycling.no.

– Et perfekt løp
I dag sykles to etapper av Driedaagse De Panne.

Den første er en kort spurtetappe, hvor det deles ut seks bonussekunder til vinneren.

Senere på dagen er det tempo, hvor Kristoff har gode muligheter til å forsvare ledertrøyen. 

– Han har kjørt et perfekt løp hittil og fått så mange bonussekunder som mulig. Vi får se i kveld om det holder, sier Schmidt.

Den største trusselen er belgieren Stijn Devolder (Trek), som ligger 16 sekunder bak i sammendraget og har kjørt mange gode tempoetapper i karrieren.

– Tempoen er kun 14 kilometer, og formen til Alex er perfekt. Men de andre som for eksempel Bak og Devolder er gode temporyttere, og Wiggins er også på skuddhold, mener sportsdirektøren.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no. 

Tagget med: ,

Les også disse