NY SEIER PÅ MALLORCA: To av de tre proffseirene til Emanuel Buchmann har kommet på Mallorca. Her fra i fjor. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Buchmann vant i suveren stil

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 31.01.20 16:21

Del på    

Bora-rytteren kom alene til mål på Mallorca.

(procycling.no): Fjorårets Trofeo de Tramuntana, det andre i rekken av de fire Challenge Mallorca-rittene, endte med seier til Tim Wellens (Lotto Soudal), foran Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) og Alejandro Valverde (Movistar).

Mens Wellens i år starter sesongen i Algarve, var både Buchmann og Valverde på plass også i år. Da var det jo også bare passende at de tok ett steg opp på podiet i årets utgave av rittet.

Sammen med Marc Soler (Movistar) og Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), var de to blant de fire rytterne som kom sammen over toppen av Puig Major, 25 kilometer fra mål.

I utforkjøringen ned fra løypas høyeste punkt kjørte Buchmann fra konkurrentene, og i de to kortere bakkene inn mot mål i Deiá holdt han høyest fart. Inn på den siste kilometeren hadde han et forsprang på drøye 45 sekunder, og han kunne dermed ta seg god tid til å juble for sesongens første seier. 

Tyskeren er ikke av den seiersvante typen, og hadde tidligere kun to andre proffseirer (i tillegg til at han også vant det tyske mesterskapet i 2015). De to var begge fra fjorårets sesong og begge fra Spania. Det er også tydelig at 27-åringen liker seg på Mallorca, ettersom hans første proffseier var i Trofeo Andratx-Lloseta på Mallorca. Dermed er han altså tittelforsvarer når Challenge Mallorca ruller videre med nevnte ritt på lørdag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

To Bora-ryttere på podiet

Bak Buchmann samlet det seg en gruppe på rundt 20 ryttere inn mot mål. Fra den gruppa vant Alejandro Valverde spurten foran Buchmanns lagkamerat Gregor Mühlberger.

Bora-Hansgrohe har dermed fått en god start på rittene i Mallorca, etter at Pascal Ackermann ble nummer to i torsdagens Trofeo Felanitx, Ses Salines, Campos, Porreres, kun slått av Matteo Moschetti (Trek-Segafredo).

Carl Fredrik Hagen er den eneste norske deltakeren i rittene på Mallorca. Lotto Soudal-rytteren har kjørt de to første rittene og skal også kjøre lørdagens ritt. På torsdag kom han inn med hovedfeltet til en 55. plass, mens han i fredagens ritt ble nummer 63, 6:12 bak Buchmann.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse