NÆRE PÅ: Kun Timothy Dupont sto i veien da Kristoffer Halvorsen presenterte seg for sykkelverdenen i 2016-sesongen. På tredjeplass: Dylan Groenewegen. FOTO: Tim De Waele, TDWSPORT.COM

Mer brostein i belgisk klassiker

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.12.17 13:29

Del på    

Totalt sju passeringer i Nokereberg: – Unikt!

(procycling.no): Høsten er tid for å lansere rittarrangørenes nye grep foran den ventende sesongen.

procycling.no har alt omtalt at GP Scheldeprijs flytter starten over grensa til Nederland, på jakt etter sidevind.

Dwars door Vlaanderen har kortet ned rittet, og samtidig lempet ut Oude Kwaremont og Paterberg i den nye plasseringen kun fire dager før Flandern rundt.

Les også: Full ansiktsløftning for belgisk klassiker

Nå er det klart at det også venter endringer i Nokere Koerse, rittet Kristoffer Halvorsen sensasjonelt ble nummer to under i 2016-sesongen.

Vanskeligere for spurtere

Sporza.be melder at start- og målgang forblir uendret. Det betyr start i Deinze og målgang i Nokere. Underveis vil rittet dog føles tøffere for hovedfeltet.

Løypedesigneren har nemlig skrevet inn både Huisedorp, Huisepontweb og Wannegemdorp i neste års manus. Disse tre brosteinsseksjonen venter i rittets finale, noe som vil kunne det gjøre det vanskeligere for en Halvorsen eller Nacer Bouhanni (årets vinner) å stikke av med trofeet.

– Vi tror dette vil gjøre rittet mer attraktivt og enda mer spektakulært for TV-seerne, sier rittdirektør Rony De Sloover til sporza.be.

– Vil ikke selge sjela vår

Nokere Koerse hører hjemme i UCI-kategori 1.1 og arrangeres onsdag 14. mars neste år.

De mange endringene i klassikerrutene kan oppleves som innovativt og nytenkende, samtidig som det er skummelt å tukle for mye ritt som i Nokere Koerses tilfelle har blitt arrangerte 72 ganger allerede.

– Vi ønsker å gi rittet vårt litt mer nerve med det nye designet, uten at vi skal selge sjela vår. Nokereberg har fremdeles sin plass i hjertet av rittet. Et brosteinsstrekke med stigning er fortsatte noe unikt, påpeker han.

Tøff avslutning

Avstanden er neste år nede i 191,1 kilometer, hvilket betyr at rittet blir om lag én mil kortere.

2018-traseen starter med en 76 kilometer lang runde, som inkluderer første gangs passering av Nokereberg og Tiegemberg.

Deretter venter fire lokale runder á 14 kilometer fra Nokere til Waregem. Her bli feltet eksponert for Herlegemstraat og sykling ned Stokstraat. Nokereberg skal passeres én gang per runde.

Finalen består av to 29 kilometer lange runder der rytterne stort sett befinner seg i Zingem-provinsen.

– De to siste rundene blir skikkelige brosteinsrunder, lover De Sloover.

– Vi skal passere brosteinspartiet Huisedorp, deretter Huisepontweg, Wannegemdorp og til slutt Kouterstraat. Det er derfor den går tilbake til Nokere, slik at vi kan avslutte med den siste passeringer av Nokereberg.

Totalt er man da oppe i sju passeringer av Nokere/Nokereberg, noe som skal gi tilskuerne en deilig onsdag i midten av mars.

PS: Under årets utgave ble Amund Grøndahl Jansen nummer 30 for LottoNL-Jumbo, Anders Skaarseth var beste Joker-Icopal-rytter (nummer 37), mens Sindre Lunke ble 104 for Sunweb. Halvorsen hadde en dårlig dag på sykkelen og ble nummer 157.

Tagget med: , , ,

Les også disse