HAR VUNNET FEM GANGER: Men nå vil arrangøren både øke distansen og implementere sidevind og GP Scheldeprijs. FOTO: AFP, David Stockman

Scheldeprijs åpner i nabolandet

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.11.17 14:27

Del på    

Startby la 25 000 euro på bordet for selvpromotering.

(procycling.no): Avisen Omroep Zeeland skriver at den nederlandske byen Terneuzen får besøk av proffsirkuset mellom Flandern rundt og Paris-Roubaix, når brosteinsklassikerne er på bristepunktet, neste år.

– Det er vanskelig å se for seg et vakrere scenario. Dette er en gudegave for oss. Vi har vært på utkikk etter et stort idrettsarrangement en god stund. Noe som er mulig å løse og innenfor våre økonomiske rammer, og som kan gi nok eksponering slik at vi får vist fram Terneuzen, uttaler Jack Begijn, minister for økonomi, idrett og turisme i Terneuzen til Omroep Zeeland.

For den nette sum av 25 000 euro (drøye 235 000 norske kroner) har nederlenderne inngått en avtale om å overta som startby for Antwerpen for GP Scheldeprijs, den lille spurtklassikeren innklemt mellom to giganter.

Antwerpen er også vertskap for Flandern rundt kun dager i forveien.

Kristoff brøt opp Kittels dominans

Siden 2012 har Marcel Kittel vunnet Scheldeprijs de siste fem av seks utgaver.

I 2015 vant Alexander Kristoff etter at han spurtslo Edward Theuns og Yauheni Hutarovich. Ved den anledningen deltok ikke Kittel på grunn av sykdom.

Distansen i Scheldeprijs har vanligvis ligget på i overkant av 200 kilometer. Selv om starten flyttes til Terneuzen, skal distansen fortsatt ligge på rundt det samme.

Sidevind ønskes velkommen

På nederlandsk side av grensa vil man i hovedsak oppholde seg i Zélande-provinsen.

Tour de France la turen innom her i 2015. Etappe to gikk mellom Utrecht og Zélande. Da slo kraftige vindkast innover hovedfeltet underveis, og sidevindskjøring vil det alltid være en reell fare for langs det paddeflate landets kystlinje.

Den lokale arrangøren ser positivt på det nye preget rittet får når de nå velger å flytte det ut av egne landegrenser.

– For oss var det litt overraskende (at vi fikk tilslaget, vår anm.). Men det er alltid litt endringer i prisnivået i Belgia. Vi skal sørge for at det fremdeles blir mange flamske elementer i løypa. Nå får også arrangøren mulighet til å legge til et nytt element, nemlig sidevind, sier Jo-Annes de Bat, på vegne av den lokale arrangøren i Terneuzen.

Får trolig arrangere fram til 2020

I første omgang gjelder avtalen for 2018-sesongen, men det er gode muligheter til at den forlenges med ytterligere to utgaver.

Den lokale TV-stasjonen i Zéland melder at hovedfeltet vil ta i bruk Westerscheld-tunnelen i retning Middelburg på vei ut av Terneuzen.

Deretter skal feltet til Goes, Reimerswaal, Brabant og Hoogerheide på nederlandsk side av grensen.

Feltet skal deretter inn mot Schoten, for de lokale rundene vi kjenner igjen fra tidligere versjoner av rittet. Ruta blir lagt via Kalmthout og Brasschaat, men ikke helt ferdigstilt ennå.

De blir tre runder á 17 kilometer inne i bykjernen i Schoten. Byen omkranses av elva Schelde, som renner videre vestover og som faktisk også passerer Terneuzen før den renner ut i Nordsjøen.

Den 106. utgaven av Scheldeprijs blir avholdt onsdag 4. april, neste år.

Tagget med: , , ,

Les også disse