TYSK SEIER: Lisa Brennauer vant Madrid Challenge. Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Brennauer vant Madrid Challenge

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.09.19 16:12

Del på    

Sikret seg nok bonussekunder til at hun forsvarte ledelsen.

(procycling.no): Med syv innlagte spurter ble det en kamp om sammendraget underveis på den andre og avsluttende etappen i Madrid Challenge.

Der viste Lisa Brennauer (WNT-Rotor Pro Cycling Team) seg som den beste og tyskeren vant dermed rittet sammenlagt for Lucinda Brand (Sunweb).

I finalen på søndagens etappe kjørte Brennauer opptrekk for Kirsten Wild, men den nederlandske spurtstjerna fikk aldri åpen bane mot mål. Det fikk Chloe Hosking (Alé Cipollini), som vant etappen foran Letizia Paternoster (Trek-Segafredo) og Roxane Fournier (Movistar).

Tidlig kniving om bonussekundene

Madrid Challenge by La Vuelta skulle avgjøres med 17 runder á 5,8 kilometer inne i den spanske hovedstaden. Der var det bonussekunder (5-2-1 til de tre første) i spil på alle partallsrundene utenom den 16. runden, samt 15-10-5 bonussekunder til de tre første ved målgang etter 17 runder.

Etter fredagens innledende tempo, var det Brennauer som ledet todagersrittet, fire sekunder foran Brand.

Tyskeren økte ledelsen sin ved å plukke seks bonussekunder på de to første innlagte spurtene, og hadde dermed ni sekunder ned til Brand.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Brennauer satte inn støtet i siste halvdel

De fortsatte å kjempe om bonussekunder og to spurter senere hadde Brand kuttet ned forspranget til tre sekunder igjen.

Etter at et brudd var først over på den femte innlagte spurten, ble det et viktig oppgjør blant sammenlagtrytterne på den sjette innlagte spurten. Brand åpnet fra front, men hun måtte se seg passert av både Brennauer og Eugenia Bujak (BTC City Ljubljana) på de siste 50 meterne. Dermed økte Brennauer igjen ledelsen sin til syv sekunder, noe som betød at Brand trengte bonussekunder både på den siste innlagte spurten og i mål for å vinne sammenlagt, så lenge de to fullførte på samme tid.

Brand fikk to nye bonussekunder på den siste innlagte spurten, men dessverre for Sunweb-rytteren var det Brennauer som igjen var først. Dermed økte hun ledelsen til ti sekunder, noe som var nok til at hun vant sammenlagt. 

Hitec-rytterne Julie Meyer Solvang og Vita Heine var å se i front av feltet flere ganger, og med 22 kilometer igjen angrep Heine. Hun fikk først med seg to andre ryttere, som hun nærmest kjørte av hjul. Alene ble det litt tungt for Heine, som ble hentet to kilometer senere.

Like etter begynte regnet å falle over Madrid, noe som førte til flere velt. Nevnte Solvang var blant dem som gikk i bakken i en stor velt 16 kilometer til mål, men hun kom seg heldigvis opp på sykkelen igjen.

Heine var nummer ti etter lørdagens tempo, men falt ned til tolvteplass etter søndagens etappe.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse