Prøv Procycling Pluss idag

NY KONTROVERS: Nacer Bouhanni har nok en gang skapt oppstyr. © Tim De Waele

Bouhanni i heftig krangel etter massespurt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.10.17 09:35

Del på    

Se video i saken. Nå beklager franskmannen utbruddet etter Paris-Bourges.

Noe overraskende havnet Nacer Bouhanni helt nede på en 14. plass i torsdagens Paris-Bourges. Rittet ble vunnet av en annen franskmann, Rudy Barbier, som jublende kjørte over målstreken og bort til støttepersonalet.

Der oppsøkte Bouhanni han umiddelbart etter målgang, og ga vinneren klar beskjed om at han ikke likte måten han spurtet på. Bouhanni er selv kjent for en urokråke, og har blitt deplassert for uregelmessigheter i massespurter ved en rekke tilfeller.

Videoen under (publisert på det franske sykkelnettstedet Cyclism’ Actu) viser tydelig hvordan soigneuren, og senere lagkameratene til Barbier, går mellom de to, for å forhindre at noe ytterligere fysisk kontakt oppstår.

Beklager overfor tilskuerne

For Bouhanni endte seiersmulighetene 300 meter før mål. Der mistet han posisjonen sin – som en følge av Barbiers kjøring, ifølge ham selv.

– I mitt liv som spurter har jeg aldri sett noe lignende. Jeg måtte hoppe opp på fortauet, fordi Rudy Barbier kjørte inn i meg mens jeg satt på hjulet til Christophe Laporte (Bouhannis opptrekker). Jeg måtte opp på fortauet, og passerte en halvmeter fra gjerdene og inn igjen på veien med 200 meter igjen. Alle så det, mener franskmannen til Cyclism’ Actu fredag.

Dessverre finnes det ingen videobilder av hva som skjedde under selve spurten, og juryen har heller ikke gjort noe med den påståtte ureglementerte spurten til Barbier.

Senere samme kveld la Bouhanni også ut en melding på sine kontoer på sosiale medier.

– Jeg reagerte emosjonelt etter målgang i Paris-Bourges. Jeg hadde nettopp vært veldig redd. Spurten til Rudy Barbier var helt ureglementert, og veldig farlig. Jeg unngikk en stor velt, som kunne satt mange andre ryttere i fare. Jeg beklager til de som var like ved og så det, men jeg var veldig opprørt. Alt arbeidet til laget ble kastet bort på grunn av oppførselen til Barbier, og jeg mistet en seier, skriver han.

Søndag møtes Bouhanni og Barbier igjen i Paris-Tours, hvor de begge er blant favorittene til å vinne.

Tagget med: ,

Les også disse