France's Nacer Bouhanni (2R) celebrate as he crosses the finish line of the UCI world tour cyclassics in Hamburg, northern Germany, on August 21, 2016. Bouhanni was disqualified after the race for an irregular sprint. / AFP PHOTO / dpa / Axel Heimken / Germany OUT

Bouhanni disket – mistet seieren i Hamburg

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.08.16 16:49

Del på    

Dramatisk innspurt i Cyclassics Hamburg, da de norske spurterne ikke nådde helt opp.

(procycling.no): Det var Nacer Bouhanni (Cofidis) som var den første i mål i Cyclassics Hamburg, og jublet for seier. Men som alltid når Bouhanni er innblandet i finaler, er det dramatikk. Det var det også i dag. På de siste meterne skjente franskmannen mot sin høyre, og kom i veien for andremann i mål, Caleb Ewan (Orica-BikeExchange).

Bouhanni ble disket, og dermed var det den unge australieneren som endte opp som vinner. Bak ham kom hjemmehåpet John Degenkolb (Giant-Alpecin), mens Giacamo Nizzolo (Trek-Segafredo) endte på tredjeplass. 

Det var ikke bare hendelsen med Bouhanni som var dramatisk i spurten. Det gikk nemlig en velt på de siste 500 meterne. Dog var det ikke franskmannen som var skyld i den. Det var en IAM-rytter som kom borti et hjul, og gjorde en brå bevegelse, og felte blant annet to Tinkoff-ryttere.

Beste nordmann var Alexander Kristoff, som endte på femteplass. Sondre Holst Enger havnet også topp ti. IAM-rytteren ble nummer åtte.

Caleb Ewan var naturligvis fornøyd med å hente hjem en stor World Tour-seier. 

– For å være ærlig, trodde jeg ikke bruddet var hentet. Likevel gikk jeg for spurten, og Bouhanni forstyrret linjen min. Jeg er skuffet over at han gjorde det, men jeg er veldig glad for at jeg vant. Det er lenge siden jeg har vunnet i Europa, så jeg er superglad, fortalte en noe overrasket vinner etter at juryen tok sin avgjørelse.

Bruddet holdt nesten inn

Det var ikke gitt at det skulle ende i en massespurt. Utbryterne gjorde en heroisk innsats, og holdt nesten unna helt til mål. De siste overlevende var Alessandro de Marchi (BMC) og Kamil Gradek (Verva), og de ble hentet godt inne på siste kilometeren.

I tillegg ble det angrep opp Waseberg, omtrent 15 kilometer fra mål. Da gikk Rui Costa (Lampre) til, og fikk etterhvert med seg Tony Gallopin (Lotto). Nordhaug var også på offensiven, men klarte ikke å få luke til feltet.

Den kløktige duoen prøvde å kjøre seg opp til bruddet, men de var aldri i nærheten. Etter 7-8 kilometer i front, ble de hentet av det jagende feltet, som timet jakten på utbryterne perfekt.

Tagget med: ,

Les også disse