SOLID SPURTER: Martin Laas (i sort, ute til høyre) ble kun slått av Álvaro Hodeg på den andre etappen i Colombia 2.1 i februar. Ute til venstre har vi for øvrig også en annen estisk spurter, Mihkel Räim (Israel Cycling Academy).

Bora henter estisk spurter

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.10.19 15:08

Del på    

Martin Laas skal sykle for Bora-Hansgrohe neste år.

(procycling.no): Noen stor overraskelse var det ikke da Bora-Hansgrohe sendte ut en pressemelding om at de hadde signert Laas mandag ettermiddag.

I helga var han nemlig å se på et gruppebilde som ble lagt ut fra en samling med laget.

26-åringen ble proff sammen med Fredrik Strand Galta i Delko Marseille Provence KTM foran 2016-sesongen. Etter to sesonger i det franske laget, har han de siste årene syklet for det amerikanske kontinentallaget Team Illuminate (hvor også veteranen Chris Horner kom inn sommeren 2018).

Laas har først og fremst gjort det godt i asiatiske ritt og har i år åtte seirer på UCI-nivå, hvorav fire i 2.1-ritt og fire i 2.2-ritt.

– Martin er en talentfull rytter som ikke er redd for en utfordring. Han har vunnet flere ganger de siste årene i mindre ritt, og vi føler at han er klar for å ta steget opp på WorldTouren neste år. Vi vil derfor jobbe med å forberede ham tilstrekkelig til dette nivået og vi tror han vil være verdifull i å styrke lagets spurtopptrekk, sier lagsjef Ralph Denk i pressemeldingen.

I Bora-Hansgrohe har man allerede et knippe gode spurtere i Peter Sagan og Pascal Ackermann. I tillegg er det fremdeles usikkerhet rundt situasjonen til Sam Bennett. Iren har ønsket seg vekk, men sa samtidig ja til et tilbudsbrev fra Bora-Hansgrohe i vår.

Foreløpig har det ikke kommet en endelig avgjørelse i saken, men det er verdt å merke at Bennett ikke var å se på gruppebildet fra helgens samling.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse