FÅR HVILE: Dimension Data velger å la Flandern rundt og Paris-Roubaix få høyeste prioritet for Edvald Boasson Hagen og Michael Valgren i sitt laguttak til Milano-Sanremo. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Boasson ofrer Sanremo på jakt etter brosteinsformen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.03.19 13:58

Del på    

– Det er kanskje dramatisk for Norge, men ikke for oss, sier Gino Van Oudenhove.

(procycling.no): Som det ble hintet til i løpet av forrige uke, har Dimension Data valgt å trekke i nødbremsen når det gjelder formutviklingen til Edvald Boasson Hagen.

31-åringen gjennomførte et helt greit i Paris-Nice, og ble blant annet nummer 13 både under en av fellesstarten og på den individuelle tempoetappen.

Prestasjonene var likevel et stykke unna formen han viste da han vant åpningstempoen under Volta a la Comunitat Valenciana, der han også forsvarte ledertrøya fram til den fjerde etappen.

– Vi ser på Paris-Nice som en veldig bra treningsperiode. Da trenger man å restituere i etterkant for å få maks ut av det. Slik situasjonen er nå, hjelper det ikke Edvald stort å slite seg igjennom Milano-Sanremo, begrunner Van Oudenhove overfor procycling.no.

Ingen Boasson eller Valgren

Det er Giacomo Nizzolo og Roman Kreuziger Dimension Data bygger laget rundt foran årets første monument. Begge har vært i aksjon i Tirreno-Adriatico den siste uka.

– Det er kanskje dramatisk for Norge, men ikke for oss som lag, sier Van Oudenhove og tenker på at laget har mange gode ryttere innenfor lagets rekker.

Boasson Hagen står av Paris-Nice

Det er noen tungvektere blant rytterne som er utelatt. Boasson Hagen er ikke med. Det er heller ikke  danske Michael Valgren 

Van Oudenhove mot sykdomsperioden under Algarve rundt for de skandinaviske superduoen.

Video: Her kan du se den spektakulære målgangen på dag seks av Tirreno-Adriatico:

ANNONSE: Skaff deg tilgang til å se Milano-Sanremo på søndag ved å trykke deg inn her. Rittet vises eksklusivt hos Eurosport Norge og Eurosport Player!

– Edvald og Michael er litt i samme situasjon. Vi tror dette har sammenheng med sykdommen de pådro seg i Portugal. De var begge friske nå, men har ikke kommet i den formen vi ønsket i Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico på grunn av det som skjedde i Algarve.

– Er dette også en liten erkjennelse av at det var dumt å sende dem til Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne rett etterpå?

– De skulle nok ikke har kjørt der, men det gjorde de og dro rett videre til Paris-Nice. Det kan vi ikke gjøre noe med nå, men det vi kan gjøre noe med nå, er å justere det litt i perioden som kommer. Den sjansen ønsker vi også å ta, forklarer han.

– Er ikke noe man bare «stiller opp i»

Van Oudenhove peker også på at de ser på brosteinsklassikerne i Belgia og Nord-Frankrike som en helt annen type løp enn Milano-Sanremo. Ettersom brosteinsklassikerne veier tyngst, blir steget til siden lagt inn nå for at rytterne forhåpentligvis er bra igjen til E3 Harelbeke fredag i neste uke.

– Milano-Sanremo er ikke bare et ritt man bare stiller opp i og kjører. Det er nesten 300 kilometer langt, og med reising og det hele, krever det ganske mye energi fra rytterne våre.

Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Amund Grøndahl Jansen er foreløpig de tre nordmennene som er bekreftet til start, lørdag. Vi har også et håp om at Sondre Holst Enger får sjansen hos Israel Cycling Academy (han figurerer i den foreløpig startlista til arrangør RCS Sport).

Den beste dekningen av Milano-Sanremo får du vi oss her på procycling.no!

Husk at du også ser rittet LIVE via Eurosport og Eurosport Player lørdag. Du kan skaffe deg tilgang ved å trykke her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse