KAN FÅ SELSKAP: Boasson Hagen ønsker seg norske lagkamerater i Dimension Data. FOTO: Tim de Waele

KAN FÅ SELSKAP: Boasson Hagen ønsker seg norske lagkamerater i Dimension Data. FOTO: Tim de Waele

Boasson Hagens lag vurderer to norske signeringer

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 22.07.17 13:23

Del på    

– Edvald vet hvilke ryttere vi trenger, sier Dimension Data-sjefen.

MARSEILLE (procycling.no): 24 timer etter at Edvald Boasson Hagen reddet årets Tour de France for Dimension Data, ved å vinne den 19. etappen til Salon-de-Provence, sier lagledelsen at de vurderer å hente inn flere norske ryttere til det sørafrikanske WorldTour-laget.

– Det er to (norske) ryttere på listen av ryttere som vi vurderer å hente. Men det har ikke vært noen samtaler ennå, sier Douglas Ryder til procycling.no.

Teamsjefen bekrefter at de to rytterne Boasson Hagens lag vurderer å signere, er FDJ-rytter Odd Christian Eiking og Joker Icopal-rytter Anders Skaarseth. Eiking vil ifølge TV2s reporter Magnus Aarre ikke bli tilbudt kontraktsforlengelse hos sitt franske WorldTour-lag. Askøyværingen er også i søkelyset til Bora-hansgrohe.

Les også: Bora-hansgrohe interessert i Eiking

Skaarseth sykler på kontinentalnivå og har felles bakgrunn med Boasson Hagen fra Lillehammer Cykleklubb.

– I tre år har vi snakket med Edvald om å hente inn en norsk rytter til laget vårt. Det er mange rykter selvfølgelig. Vi ser på Anders også, sier Dimension Datas teamsjef.

– Edvald kjenner det (norske) markedet veldig godt. Han vet hvilke typer ryttere vi trenger. Edvald har derfor en avgjørende innflytelse på hvilke ryttere vi henter inn, sier Ryder – og påpeker at Boasson Hagen alltid har gått i bresjen for å få inn norske ryttere.

Storsignering avgjør

Dimension Datas førsteprioritet på overgangsmarkedet er imidlertid Grand Tour-rytteren Louis Meintjes hos UAE Team Emirates. Hvorvidt Ryder klarer å sikre seg sørafrikanerens signatur, vil også legge føringer på hvilke type ryttere Dimension Data vil ha behov for.

– Hvis vi klarer å sikre oss en rytter som vi jakter når overgangsperioden åpner, vil det være bestemmende for hvilke andre ryttere vi går etter. Vi har ikke gjort noen beslutninger om noen ryttere på dette tidspunktet, sier Ryder – som understreker at Dimension Data ønsker også å hente inn flere afrikanske ryttere.

Ryder har bare to norske ryttere på overgangslisten og vil sannsynligvis ikke signere begge.

– Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å signere Louis.

– Hva som skjer med den overgangen, vil bestemme hva som skjer de neste ti dagene, to uker, avslutter Ryder.

Tagget med: , , ,

Les også disse