Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Boasson Hagen versus Valverde i Saint-Etienne?

Procycling
Tips meg

Publisert 4.06.17 13:16

Del på    

Spanjolen øyner sammenlagttittelen i Critérium du Dauphiné.

(procycling.no): Rytterne i Critérium du Dauphiné tok fatt på en kupert og krevende åpningsetappe til Saint-Etienne søndag.

I finalen skal Côte de Rochetaillée (3.4 km à 5.3 prosent) forseres tre ganger, en stigning på smale veier som er ventet å skape problemer for spurtere som Alexander Kristoff (Katusha) og Nacer Bouhanni (Cofidis).

Avslutningen fremstår dermed som en noe tøffere utgave av den Dauphiné-feltet støtet på i Albertville i 2015. Den gang vant Team Sky-rytter Peter Kennaugh solo, mens Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) spurtet inn til 3.plass.

Selv om den kuperte finalen i Saint-Etienne bør passe nordmannen godt, har arrangøren pekt ut Alejandro Valverde som den store favoritten. Movistar-rytteren er i praktslag og har allerede vunnet Vuelta a Murcia, Vuelta Andalucia, Volta a Catalunya, Vuelta al Pais Vasco, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège denne sesongen.

– Jeg har trent godt foran Dauphiné. Jeg trente hjemme (i Murica) og følelsen er god, sier Valverde før start.

– Jeg gleder meg til å se hvordan rivalene mine er også. Jeg har vunnet Dauphiné to ganger tidligere. I år har jeg en flott sesong. Jeg vil holde fremgangen opp her også, sier superveteranen.

– Dagens finale er ganske viktig. Det er en fin avslutning som passer meg, men jeg vil også holde et øye på sammendraget, avslører Valverde.

Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida), Michal Kwiatkowski (Team Sky) og Tony Gallopin (Lotto Soudal) er noen av de andre navnene på bookmakernes lepper før denne etappen.

Tagget med: ,

Les også disse