Prøv Procycling Pluss idag

FRISKMELDT: Boasson Hagen sto over E3 Harelbeke og håper formen er god i Gent-Wevelgem etter den siste ukens sykdom. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Boasson Hagen starter Gent-Wevelgem

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 26.03.16 17:22

Del på    

Nordmannen friskmeldt før søndagens klassiker.

Etter at å ha stått over fredagens E3 Harelbeke grunnet sykdom vil Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) være tilbake i aksjon under søndagens 242 kilometer lange semi-klassiker Gent-Wevelgem.

– Jeg føler meg friskere nå. Det var en liten forkjølelse som gjorde at jeg ikke kjørte fredag. Det var best ikke å presse meg for mye, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Lagets taktikk og hans egen rolle forblir imidlertid to usikkerhetsmoment før søndagens ritt, og noe han og laget må fatte beslutninger om etter hvert som rittet utartet seg på dagen.

– Jeg vet ikke hvordan beina vil være på søndag. Jeg håper at formen er bra, slik den var i Sanremo og før det også. Vi får ser utover dagen hvordan jeg føler meg og ta det derfra. Jeg håper å kunne være med å kjempe om en topplassering, men jeg har ikke testet beina på en stund nå, sier Boasson Hagen – vinner av Gent-Wevelgem tilbake i 2009.

Selv om 28-åringen mistet E3 Harelbeke, ofte sett på som en essensiell generalprøve før Flandern rundt, og til tross for at treningen har holdt lavere intensitet enn ønsket etter Milano-Sanremo sist lørdag, tror ikke Boasson Hagen at sykdommen vil prege prestasjonene hans nevneverdig når vi kommer frem til de store klassikerne neste helg.

– Jeg har fått trent noe, men ikke så hardt som jeg ønsket. Det var en ganske vanlig forkjølelse, men jeg har ikke hatt noen feber eller mer alvorlige ting. Nå kjører jeg alt som planlagt, avslutter Boasson Hagen.

I løpet av lørdag må også en småsyk Alexander Kristoff avgjøre om han skal starte Gent-Wevelgem etter en tung gjennomføring i E3 Harelbeke.

Tagget med: , ,

Les også disse