TUNG DAG PÅ JOBB: Kristoff hadde full støtte fra Katusha i fredagens E3 Harelbeke, men kroppen fungerte dårlig. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Kristoff: – I dag var det bare slit

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 25.03.16 19:01

Del på    

Katusha-kapteinen vurderer å droppe ritt.

Alexander Kristoff var blant de største favorittene før fredagens brosteinsklassiker E3 Harelbeke. Da startskuddet gikk skjønte Stavanger-syklisten raskt at dette ikke skulle bli hans dag.

– I dag var det bare slit. Jeg hadde det tungt gjennom hele rittet, sier Kristoff til procycling.no.

– Jeg hadde høy puls i dag men produserte lite watt, forteller han.

Syk siden før Sanremo
Nordmannen slet med en forkjølelse før Milano-Sanremo. Mye tyder på at sykdommen ikke har gitt helt slipp på fjorårets mestvinnende syklist.

– Jeg følte meg bedre før Sanremo og der gikk det ganske greit. Før start i dag trodde jeg at jeg kom til å kjempe om seier, men jeg var jo et stykke fra å gjøre det, beretter 28-åringen og tillater seg å humre litt over den siste kommentaren.

Frykter ikke for resten av vårsesongen
Til tross for skuffelsen i fredagens ritt vil ikke Kristoff avskrive søndagens Gent-Wevelgem helt enda.

– Hvis jeg føler meg fin i morgen så kjører jeg Gent-Wevelgem, sier nordmannen som ikke virker å være redd for at hele vårsesongen nå står i fare.

I 2015 var det Kristoff sin tidligere lagkamerat, nå dopingutestengte, Luca Paolini som vant endagsrittet. Nordmannen tok spurten i hovedfeltet og ble nummer ni i det som var en meget vindfull utgave av den belgiske klassikeren.

Det er ikke bare et prestisjetungt ritt, men også en viktig del av Kristoff sin oppladning til Flandern rundt som går neste søndag. Både Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen har vunnet Gent-Wevelgem tidligere.

Boasson Hagen måtte trekke seg fra E3 Harelbeke da også han sliter med sykdom om dagen. Rydsbygdingen er også usikker foran søndagens ritt.

Restitueringen blir viktig
Stavanger-syklisten sin trener og stefar, Stein Ørn, er tydelig på hva som nå er viktigst for Katusha-kapteinen.

– Først må vi se hvordan han restituerer seg etter E3 Harelbeke. Så får vi ta en vurdering fortløpende etter det, sier han til procycling.no.

– Alexander har hatt sykdom i kroppen den siste tiden, men vi trodde han var kvitt den, forteller Ørn.

 

Tagget med: , ,

Les også disse