FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Boasson Hagen forsøkte langspurt – hentet 100 meter fra mål

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.07.19 21:20

Del på    

Dimension Data-rytteren med god avslutning på touren.

CHAMPS-ÉLYSÉES (procycling.no): Edvald Boasson Hagen åpnet spurten først ut av den siste svingen på Champs-Élysées og dro ifra.

Dessverre holdt ikke kreftene hele veien og da kom flere ryttere rundt ham. På slutten kom Caleb Ewan (Lotto Soudal) i stor fart ute til høyre, og australieren suste inn til sin tredje etappeseier i årets ritt.

Dimension Data-rytterens spurt falmet mot målstreken, men langspurten sikret ham likevel en femteplass på etappen, hans beste plassering i årets ritt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vi hadde en god plan i dag om å ta mer ansvar fra start og vi kjørte veldig bra som lag på alle rundene. [Reinardt Janse van Rensburg] gjorde en kjempejobb med å få meg frem på slutten akkurat som han skulle. Roman var også veldig bra. Jeg tok sjansen og klinket til ut fra siste sving. Jeg hadde god fart ut av svingen, men det er et langt oppløp og jeg visste det var motvind. Jeg har vært for seint ute før og nå måtte jeg bare prøve. Lett å si i ettertid at det var alt for tidlig. Jeg klarte å ha en bra spurt likevel, men det hjelper ikke når man ikke vinner, sa Boasson Hagen i intervju med TV 2 etter etappen.

Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) var den som fulgte Ewan tettest, men måtte til slutt se seg slått med en halv hjullengde, mens Niccolo Bonifazio (Total Direct Energie) tok tredjeplassen.

Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) fikk tekniske problemer på den siste runden og trillet til slutt inn til 111. plass, 51 sekunder bak etappevinneren.

(artikkelen fortsetter under)

NUMMER TRE: Caleb Ewan tok sin tredje etappeseier i årets Tour de France. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

– Kan ikke tro at jeg vant på Champs-Élysées

Med etappeseieren sementerte Ewan statusen som den beste spurteren i årets ritt. Foran etappen var han allerede den spurteren med flest etappeseire i rittet, etter å ha vunnet den 11. og 16. etappen, mens Groenewegen og Elia Viviani (Deceuninck – Quick-Step) hadde én hver.

Ewan, som debuterte i touren i år, slet litt med å finne frem i starten av rittet, men har dominert på de siste spurteetappene i rittet.

– Det er utrolig. Når vi kom inn på Champs-Élysées hadde jeg nesten tårer i øynene, det var en surrealistisk følelse. Jeg kan ikke tro at jeg vant etappen, fortalte han i seiersintervjuet.

– Touren startet ganske tregt for meg. Det var som jeg ikke fikk ut alt, mens siste halvdel har vært helt utrolig. Jeg har vunnet alle spurtene i andre halvdel, så jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg kan ikke tro at jeg nettopp har vunnet på Champs-Élysées.

Ewan lå ganske langt bak ut av siste sving og kom fra sjetteposisjon da spurten startet. Han følgte Groenewegens hjul, før han etter hvert gikk ut til høyre og kom ikke forbi før helt på de siste meterne.

– Det var ganske rotete og vi var ganske langt bak. Jeg var tålmodig og ventet. Jeg visste ikke hvor mange som var foran meg, men jeg ventet. Jeg fulgte hjulene og det var tre ryttere på tvers av veibanen, og jeg gikk helt ute til høyre. Jeg har snakket med de fleste spurtere som har spurtet her, og de har sagt ikke spurt på høyresiden. Jeg følte det var ganske humpete der, men heldigvis hadde jeg nok fart til å holde ut.

(artikkelen fortsetter under)

TOUR-VINNER: Egan Bernal er vinneren av Tour de France 2019. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Bernal historisk

Team Ineos-rytter Egan Bernal trillet fint inn med feltet på sjarmøretappen og dermed er Tour-seieren et faktum for 22-åringen. Kolombianeren gikk inn i rittet med delt kapteinsansvar sammen med Geraint Thomas, men har på de avgjørende etappene i Alpene vist seg som den sterkeste.

Med seieren blir han den første kolombianeren i historien som vinner Tour de France, samtidig som han blir den tredje yngste vinneren gjennom rittets historie. Yngre var kun Henri Cornet (19 år og 352 dager) i 1904 og Fraçois Faber (22 år og 187 dager) i 1909, mens Bernal er 22 år og 202 dager gammel.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse