BEST: Ingen har kunnet matche nivået til Richie Porte på stigningene i Tour Down Under. .Foto: EPA/DAN PELED (NTB Scanpix)

BEST: Ingen har matchet nivået til Richie Porte på stigningene i årets Tour Down Under .Foto: EPA/DAN PELED (NTB Scanpix)

BMC med tung skyts i Tour Down Under

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.12.17 19:08

Del på    

Porte, Gerrans og Dennis stiller i WorldTour-åpneren.

(procycling.no): BMC sender et meritert og slagkraftig lag til Santos Tour Down Under i januar.

Mannskapet som ledes av tittelforsvarer Richie Porte består også av nysigneringen Simon Gerrans, som har vunnet rittet tre ganger tidligere, samt Rohan Dennis, som gikk til topps i 2015.

Resten av troppen fylles av Miles Scotson, Patrick Bevin, Tom Bohli og Danilo Wyss.

BMC vil dermed stille til start med vinnerne fra de fire siste utgavene av rittet, som neste år avvikles i tidsperioden 16. til 21. januar.

Porte sto også på podiet i 2015 og 2016, og har en utrolig merittrekke på Willunga Hill hvor 32-åringen har vunnet fire år på rad. I 2017 tok han endelig sammenlagtseieren han manglet.

– Jeg ser frem til å returnere til Tour Down Under og forsvare ledertrøyen in. Etter at jeg gikk glipp av mye av 2017, ligger jeg godt an med tanke på 2018. Down Down Under er et av favoritt-rittet mitt på kalenderen, sier Porte i en pressemelding.

Porte startet årets sesong gnistrende, men fikk 2017 spolert da han veltet ut av Tour de France etter en stygg velt på den niende etappen. Etter fallet der han fikk brudd på både kragebein og bekken var han ikke tilbake i aksjon før Japan Cup i oktober der han måtte stå av underveis.

BMC benyttet mandag anledningen til å presentere sine nye drakter, laget av sveitsiske ASSOS, hvor sponsoren Sophos får en mer fremtredende plass enn tidligere på draktens krage.

FOTO: Chris Auld: (c) CauldPhoto

Tagget med: , ,

Les også disse