FØRSTE PROFFSEIER: Bjorg Lambrecht tok karrierens første proffseier i Egersund. Det ønsker kommunen og det lokale næringslivet å hedre. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Bjorg Lambrecht hedres i Egersund

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.12.19 10:55

Del på    

Tok sin første proffseier under Tour des Fjords i 2018.

(procycling.no): En metallstjerne er frest ned i grunnen utenfor Grand Hotell i Egersund. Minnesmerket bærer Bjorg Lambrechts navn, 22-åringen som under tragiske omstendigheter omkom i forbindelse med en etappe under Polen rundt i sommer.

– Han virket som en veldig snill gutt. Han kom bort og hilste da han var tilbake i Norge i forbindelse med Tour of Norway i mai. Jeg fikk veldig sansen for ham. Han virket veldig jordnær, som også Carl Fredrik Hagen har påpekt, i tillegg til at han var en humørspreder. Han likte seg veldig godt på sykkelen, samtidig som han tok det veldig seriøst. Det er helt uvirkelig at den sykkelkarrieren ikke skulle få lov å fortsette lenger enn den gjorde. Bjorg var et utrolig talent, sier daglig leder i Tour des Fjords AS, Roy Hegreberg, til procycling.no.

Bakkene fra Grand Hotell og videre opp mot Husabø ble avgjørende da belgieren tok sin aller første proffseier under 2018-utgaven av Tour des Fjords, skriver lokalavisen Dalane Tidende.

Duellen mot Edvald Boasson Hagen ble avgjort til Lambrechts fordel. Og dét øyeblikket ønsket Egersund kommune og det lokale næringslivet i byen å hedre når Lotto Soudal-rytterens karriere endte opp med å avsluttes så altfor fort.

Derfor har Aker Solutions bidratt til å lage metallstjernen. Klokka 12:00 onsdag skal de holdes en samling i forbindelse med avdukingen av minnesmerket.

Kristoff og Bystrøm deltar

Her vil Hegreberg være til stede, sammen med blant andre Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og varaordføreren i Egersund.

– Kommunen stilte seg bak dette initiativet med en gang, og da ble også jeg koblet på ganske fort. Vi har tatt kontakt med Bjorgs familie og spurte om de var i orden at vi gjorde dette, og de synes det var en veldig god idé og en fin gest, forteller Hegreberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MINNESMERKE: Bjorg Lambrecht blir hedret med denne metallstjernen i asfalten utenfor Grand Hotell i Egersund, onsdag.

Lambrechts familie har ytret noen ord som kommer til å bli lest opp i forbindelse med arrangementet.

– Han levde ut drømmen sin

Carl Fredrik Hagen har uttalt følgende i sakens anledning:

– Bjorg var en livsglad, sympatisk og rolig gutt. Alltid et smil på lur. Alltid omtenksom. Han bare elsket å sykle og være ute. Han levde ut drømmen sin. Akkurat som jeg gjør. Vi spøkte om alt og ingenting, og knyttet raskt et godt forhold til hverandre.

– Vi var seriøse på jobb, og koblet godt av mellom slagene. Han elsket vakker natur og likte også Norge godt. Da vi syklet Tour of Norway sammen, var vi bare en stor kompisgjeng på tur. Han snakket også varmt om arrangementet og husket veldig, veldig godt seieren i Egersund. At han blir minnet her betyr utrolig mye og jeg vet han følger med oss!!

Minnesmerket for Bjorg Lambrecht blir lagt ned innenfor kilometersmerket på etappen han endte opp med å vinne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Jeg skal kjøre med Bjorg i mitt hjerte

Lambrecht gjestet også Tour of Norway i våres, og bidro sterkt til offensiv sykling i rittet sammen med Hagen og Tim Wellens. Etter dødsfallet har Lotto Soudal syklet med #ForBjorg som sitt motto. Også Hagens enorme prestasjon (8.-plass sammenlagt) i Vuelta a Espana ble gjort med den avdøde lagkameraten i tankene.

Bjorg Lambrecht døde den 5. august i år etter å ha truffet et objekt i veibanen og krasjet deretter inn i en betongkulvert rundt fem mil før mål på Polen rundts tredje etappe.

Han ble erklært død på sykehus to timer senere. Bjorg Lambrecht ble bare 22 år.

Tagget med: , , ,

Les også disse