Prøv Procycling Pluss idag

TRAGEDIE: Bjorg Lambrecht døde etter skadene han pådro seg i en velt under Tour de Pologne mandag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Bjorg Lambrecht døde etter velt i Polen rundt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 5.08.19 19:05

Del på    

Lotto Soudal-rytteren i alvorlig krasj under Tour de Pologne.

(procycling.no): Bjorg Lambrecht kom ikke til mål på den tredje etappen av Tour de Pologne mandag. Den belgiske rytteren ble hastet til sykehus etter en velt.

Der ble 22-åringen operert, men livet hans sto ikke til å redde. Klokken 19:00 mandag bekreftet Lotto Soudal at rytteren døde som følge av skadene etter velten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den offisielle kontoen til Tour de Pologne sa rytteren ble tatt hånd om av akuttmedisinsk personell på stedet etter det som var en «en alvorlig krasj».

Ifølge arrangøren skal belgieren ha krasjet inn i en stikkrenne av betong.

«Den største mulige tragedien som kunne skje for familie, venner og lagkamerater av Bjorg har skjedd. Hvil i fred, Bjorg», skriver Lotto Soudal på Twitter mandag kveld.

Rittarrangøren meldte først at rytteren ble fraktet til sykehus i helikopter, men informasjonen ble senere korrigert til at Lambrecht måtte transporteres via vanlig ambulanse. Ifølge rittets egen LIVE-oppdatering ble Lambrechts vitale funksjoner gjenopprettet på stedet før han ble ført inn i ambulansen.

Lambrecht har imponert denne sesongen med sjetteplass i Amstel Gold Race, fjerdeplass i Fleche Wallonne og seier i ungdomskonkurransen under Critérium du Dauphiné.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse