Prøv Procycling Pluss idag

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Bjarne Riis har ikke funnet comeback-laget

Procycling
Tips meg

Publisert 27.05.16 12:07

Del på    

– Det må være riktig for meg

I et intervju med Cyclingnews.com bekrefter Bjarne Riis sin intensjon om å returnere til sykkelsporten som eier av et profesjonelt lag. Men dansken har ennå ikke kommet over den rette muligheten og avviser at han vil kjøpe tilbake sitt gamle lag fra Oleg Tinkov.

– Jeg har snakket med flere lag, men akkurat nå ser jeg ikke det riktige for meg, sier Riis til Cyclingnews.

I arbeidet med å danne et nytt topplag har «Ørnen fra Herning» alliert seg med sin trofaste samarbeidspartner Lars Seier Christensen, administrerende direktør hos Saxo Bank.

– Det må være riktig. Derfor har jeg og Lars sett på muligheten til å skape vårt eget lag, enten nå eller senere, sier Riis – som har blitt linket til flere prosjekter de siste månedene.

– Vi skulle likt å hoppe ut i det nå, ettersom mulighetene finnes med tanke på ryttere og det hele. Men det blir ikke sunt nok, hvis pengene ikke finnes.

– Det er for mye snakk. Det som irriterer meg er snakket rundt Dimension Data i fjor. De sa ikke nei til meg, det var motsatt. Jeg avsluttet diskusjonen.

– Det er mye rykter der ute. Det er muligheter, men jeg leter etter et prosjekt som er riktig for meg. Jeg har blitt forespurt fra flere hold, men jeg må ikke være der. Jeg har mye å tilby og ideer om hvordan drive et lag, men som jeg sa, det må være riktig for meg. Jeg har ikke snakket med IAM, men jeg var involvert i Bahrain. Men jeg ser ikke det som en riktig struktur for meg. Jeg tror prosjektet er bra, men jeg nøler der.

Riis benekter at han vil kjøpe sitt gamle lag tilbake fra Oleg Tinkov, men avviser ikke å gjenoppta samarbeidet med Alberto Contador som ikke har kontrakt for neste år.

– Det vil jeg svært gjerne. Jeg har holdt et øye han og alle de guttene. Jeg har sett mye på TV og vil gjerne jobbe med Alberto. Han er en fantastisk rytter og har et stort potensial. Hvis noen kan slå Froome, så er det han.

Tagget med: ,

Les også disse