VANT SPURTEN: Men da hadde tre ryttere allerede trillet i mål. Alexander Kristoff måtte derfor ta til takke med fjerdeplassen. FOTO: ©Tim De Waele

HADDE IKKE DAGEN: Alexander Kristoff. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Bilkøen stanset da Kristoff skulle kjøre seg opp: – Ikke helt fair

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 26.03.17 20:33

Del på    

Vinnerskallen Alexander Kristoff var skuffet etter Gent-Wevelgem.

(procycling.no): Det ble en særdeles dårlig dag for Team Katusha-Alpecin under Gent-Wevelgem søndag.

Først veltet Sven Erik Bystrøm og brakk et ben i hånden. Så veltet Tony Martin og mistet kontakt med feltet. Deretter punkterte Alexander Kristoff på et kritisk tidspunkt, og ødela rittet sitt.

Da procycling.no snakket med Kristoff etter rittet søndag, var det en meget skuffet nordmann som forklarte hva som skjedde.

– Jeg punkterte, så da var løpet ødelagt. Det var én meter igjen av grusen på det siste gruspartiet, så punkterte jeg på forhjulet. Jeg prøvde å komme meg tilbake i bilkøen, men jeg vet ikke hvorfor de lagde barrage (når bilkøen stoppes for at ryttere ikke skal kjøre seg opp til feltet på den) da jeg kom opp til bilkøen, så da hadde jeg ikke sjanse.

– Ikke helt fair

Da Kristoff fikk nytt hjul av lagkamerat Mørkøv, kom en gruppe bestående av Sky-kaptein Luke Rowe kjørende forbi. Katusha-Alpecin-rytteren kom seg opp til den gruppen, men suste rett forbi.

– De kjørte for seint, så jeg fløy bare forbi. Jeg kjørte alene i femten-tjue minutter, men da jeg kom opp til bilkøen, stoppet den. Jeg følte ikke at det var helt fair, men sånn er det.

Barragen ble dannet da Kristoff hadde passert to biler, og dermed var Kristoffs håp om å komme tilbake i feltet ute.

Til tross for uheldige tilstander med punktering og barrage, har Alexander Kristoff, som Edvald Boasson Hagen, flere positive ting å ta med seg videre fra søndagens klassiker.

– Jeg følte meg egentlig bra, beina var mye bedre enn på fredag, men det endte ikke godt for det. Jeg følte meg mye bedre, så sånn sett er det et godt tegn, men jeg skulle gjerne hatt litt bedre resultater. Det får jeg ikke gjort så mye med i dag, det var uflaks. Hadde hjulet mitt holdt én meter til, hadde jeg ikke punktert på grusen.

– De Panne er trening

Nå venter en dag hvile før De Panne starter tirsdag. Tredagersrittet er et ritt Kristoff har tradisjon for å gjøre det godt i, og også i år sikter han høyt der.

– Egentlig er det trening, men beste treningen er vel å kjøre fort. Jeg ble vel to i fjor og vant året før, så jeg får vel prøve å ha det som utgangspunkt og prøve å vinne, så får vi se hvordan det går. Det er ikke akkurat hovedmålet denne sesongen.

Rittet går uten Sven Erik Bystrøm, som egentlig var tiltenkt å følge Kristoffs vårprogram tett. Med et brudd i et ben i hånden, må Bystrøm nå ta det med ro fremover. Dermed er klassikersesongen over for Haugesund-syklisten.

 

 

 

Tagget med: ,

Les også disse