UT MED LABBEN: Polske Alan Banaszek (Caja Rural) hadde ikke dårlig tid opp Sørmarkbakken og var tydelig fornøyd med støtten fra publikumet. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Bildeserie: Slitet i Sørmarka

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.05.19 09:59

Del på    

Sjekk vårt bildegalleri fra første dag av Hammer Stavanger.

SØRMARKBAKKEN (procycling.no): – Det var grusomt, det var hardt. Noe av det verste jeg har vært med på, sa Amund Grøndahl Jansen til procycling.no etter målgang på Hammer Climb.

Ti ganger opp Sørmarkbakken, også kalt «Grisabakken» gjorde det til en meget tøff kveld for rytterne. Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) markerte seg virkelig med å være først over fem runder på rad fra runde to til runde seks, men takket være bra lagkjøring var det til slutt Jumbo-Visma som tok seieren på første dag i Hammer Stavanger.

Under kan du se noen av bildene fra Hammer Climb:

BLID: Amund Grøndahl Jansen smilte allerede før start og med seier til Jumbo-Visma fikk han også grunn til å smile etterpå. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

IRSK RAKETT: Sam Bennett herjet i første halvdel av rittet. Her rykker han lett fra Filippo Ganna (Team Ineos) på den andre runden. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

FØRST OPP FRA DYPET: Vi hopper noen runder frem til runde seks, og for femte runde på rad er Sam Bennett først over streken. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

GOD MARGIN: Bennett hadde få problemer med å holde unna for konkurrentene på runde seks. Men etter det sa det stopp … Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

EN SLITEN MANN: Dette er runde syv, og fra fem strake seirer, passerte Sam Bennett rundt minuttet bak på den syvende runden. Derfra og inn ble det bare en kamp for å komme seg til mål for iren, som slet med sting. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

GODT PUBLIKUMSOPPMØTE: Mens det ikke var store folkemengder ved start på Stavanger Forum, var det en god del som hadde funnet veien til Sørmarka. Her er det Chris Lawless som er på vei oppover. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

HEISANN: Carl Fredrik Hagen kunne vinke og smile til publikum før start. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

DEBUTANT: Carl Fredrik Hagen deltok i Hammer Series for første gang og var en del av et Lotto Soudal-lag som til slutt ble nummer to, etter sterk kjøring av Bjorg Lambrecht og Tim Wellens. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

GODT SPREDD: Med en rekke forskjellige ryttertyper spurtende oppover en bratt bakke blir også forskjellene store. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

SKULDER MOT SKULDER: Sven Erik Bystrøm og Edvald Boasson Hagen på vei opp Sørmarkbakken på den andre runden. Bystrøm var til slutt den norske rytteren som tok mest poeng. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.
Hammer Stavanger

STORTALENTET: Remco Evenepoel var også på offensiven under fredagens ritt. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

SMAL VEI: Kombinasjonen av smal vei og høye stigningsprosenter gir gjerne et klumpete (bakre) felt, som her. Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

INNE VED LISTA: Amund Grøndahl Jansen var en viktig bidragsyter for seieren til Jumbo-Visma. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

LITEN UTTELING: En småsyk Alexander Kristoff fikk 23 poeng på den første runden, men klarte ikke å ta noen poeng på de neste ni rundene. August Jensen og Israel Cycling Academy endte hele rittet med 0 poeng. Laget endte dermed på en klar sisteplass. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

AVGJØRENDE DUO: Med seier på den siste runden sikret Mike Teunissen seieren for Jumbo-Visma. Her fra den syvende runden, da han var først over, med Tim Wellens nærmest. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Tagget med: , , , ,

Les også disse