JAKTER NYE SEIRER: Tiesj Benoot tok karrierens hittil eneste proffseier da han vant Strade Bianche i mars. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Benoot prøver seg i Roubaix igjen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.01.19 13:35

Del på    

Mer brostein og mindre klatring på programmet til 24-åringen for 2019.

Hvor er Tiesj Benoot best? Det er spørsmålet belgieren og mange rundt ham har spurt seg de siste årene. At han er et stort talent med veldig allsidige kvaliteter er ubestridt, men siden han slo gjennom med femteplass i Flandern rundt som 21 år gammel førsteårsproff i 2015, har fokuset skiftet et par ganger.

Brosteinsklassikerne var nok en gang hovedfokus i 2016, mens han i 2017 gjorde endringer. Da fikk han debuten i Milano-Sanremo, mens han droppet Paris-Roubaix til fordel for å optimalisere inngangen til  Amstel Gold Race.

Der var han et teknisk uhell unna å kjempe om seieren og det gjorde ham tilsynelatende positiv til Ardenneklassikerne. Etter å ha imponert sommeren 2017 med tolvteplass i Critérium du Dauphiné og 20. plass i Tour de France ble klatringene viktigere for Benoot i 2018.

Dermed ble det deltakelse i alle de tre Ardennerklassikerne i fjor for første gang, mens han for andre år på rad droppet Paris-Roubaix. Det ble imidlertid ingen stor suksess, hvor 23. plassen i Liège-Bastogne-Liège var hans beste resultat.

– I Belgia gjorde de ham til superstjerne før de gradvis brøt ham ned igjen

Samtidig gjorde han sin beste sesong i de flamske brosteinsklassikerne, hvor han ble nummer fem i E3 Harelbeke, syv i Dwars door Vlaanderen og åtte i Flandern rundt i ukene etter at han tok sin foreløpig eneste proffseier i Strade Bianche.

Dropper Liège

I år blir det dermed mer fokus på brosteinsklassikerne igjen og for første gang siden 2016 blir belgieren å se i Paris-Roubaix. Det melder Lotto Soudal selv i en pressemelding.

Benoot deltok i rittet i både 2015 og 2016 med henholdsvis 100. og 114. plass.

Sesongen starter han i Vuelta a San Juan i slutten av januar. Etter rittet i Argentina venter en høydeleir før han sesongdebuterer i Europa under den flamske åpningshelgen med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne. Heller ikke år blir det noe Milano-Sanremo på Benoot, mens han altså får med seg både Flandern rundt og Paris-Roubaix av monumentene på våren.

For noe Liège-Bastogne-Liège blir det ikke i år for Benoot, som også dropper Flèche Wallonne. Dermed avslutter han vårsesongen med Amstel Gold Race.

MINDRE SAMMEN: Tiesj Benoot og Tim Wellens skulle være en superfarlig duo for Lotto Soudal i Ardennerklassikerne i fjor, men det ble ingen fullklaff. Det ble det imidlertid i Brabantse Pijl, hvor Wellens vant med Benoot på tredjeplass. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Wellens leder an i Ardennene

Dermed er det Tim Wellens som blir Lotto Soudals hovedmann i Ardennerklassikerne i år, som skal komme seg i best mulig form med blant annet éndagsritt på Mallorca, Etoile de Bessèges, Paris-Nice og Volta a Catalunya.

I Milano-Sanremo er det Lotto Soudals nysignering Caleb Ewan som skal lede laget. Den lille australieren imponerte stort da han vant spurten lekende lett i hovedfeltet på Via Roma i fjor, men ble da henvist til andreplass ettersom Vincenzo Nibali trillet over målstreken noen få metere foran ham.

Wellens, Benoot og Ewan skal alle etter planen kjøre Tour de France, hvor Ewan vil få debuten sin. Foreløpig er ikke oppkjøringen til touren helt klar for Ewan, hvor deltakelse i Giro d’Italia og Tour of Belgium virker til å være det mest sannsynlige.

Tagget med: , ,

Les også disse