Prøv Procycling Pluss idag

ENDELIG! Den 3. mars i fjor gikk Tiesj Benoot til topps under Strade Bianche. Neste år kan du forvente å se 25-åringen i rekkene til enten Team Sunweb eller Team INEOS, ifølge en belgisk avis. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

– Benoot på vei bort fra Lotto-Soudal

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.06.19 10:05

Del på    

Avis hevder laget ikke kan matche tilbud fra konkurrentene.

(procycling.no): Tiesj Benoot har syklet for Lotto Soudal siden han ble plukket opp som hospitant i den belgiske WorldTour-satsingen i 2014.

Neste sesong blir 25-åringen fra Drongenaar å se i ny farger. Het Nieuwsblad skriver at Benoot forlater laget, ettersom satsingen ikke kan matche tilbud han har på bordet fra både Team Sunweb og Team INEOS.

– Jeg er fornøyd med mulighetene som har åpnet seg, sier Benoot til avisen som også nevner Ag2r La Mondiale og Cofidis blant de interesserte beilerne.

Har bare én proffseier

Han har et stort navn innenfor belgisk sykkelsport, men det er likevel et faktum at han har slitt med å avgjøre ritt til egen fordel.

Faktisk er fremdeles triumfen fra Strade Bianche i mars i fjor hans eneste proffseier etter 5 år i rekkene hos Lotto-Soudal. Han har også kjørt inn topp-5 plasseringer fra Flandern rundt, Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke, Grand Prix Montréal og Omloop Het Nieuwsblad.

Benoot har også to opptredenen fra Tour de France bak sitt navn og én fra vueltaen. Det var ventet at han ville kjøre som lagkaptein sammen med Tim Wellens under årets tour, og det er vel heller tvilsomt om han ikke får oppfylt det ønsket selv om han ikke er enig med arbeidsgiveren om ny kontrakt.

EF Education følger tysk stjerne

Lotto Soudal har den siste tida blitt koblet opp mot en overgang fra John Degenkolb fra Trek-Segafredo. Tyskeren skal ikke til touren i en oppstilling som fokuserer rundt Richie Porte.

Het Nieuwsblad skriver at også EF Education First ønsker seg 30-åringen inn på klassikerlaget som allerede inneholder navn som Sep Vanmarcke, Alberto Bettiol og Sebastian Langeveld.

PS: Lotto Soudal har også norske Carl Fredrik Hagen i stallen. Oppegård-mannen har agert mye som hjelperytter for Benoot og Wellens i sin første sesong på WorldTour-nivået.

Tagget med: , , , ,

Les også disse