INGEN SIGAR: Tiesj Benoot hadde lite å stille opp med mot Daryl Impey under avslutningen på den 9.-etappen i årets Tour de France. Belgieren skriver nå et nytt kapittel i egen karriere ved å melde overgang til Team Sunweb. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Benoot begrunner Sunweb-valget

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.11.19 12:24

Del på    

– Spennende om det fungerer for min del.

(procycling.no): Det ble tidlig avklart at framtida lå utenfor Lotto Soudals rekker i 2020 for Tiesj Benoot. 25-åringen ble likevel sendt til Tour de France og kvitterte med andreplass bak Daryl Impey da sørafrikaneren overbevisende vant den 9. etappen fra bruddet.

I disse dager har Benoot kastet glans over seksdagersrittet i Gent. Her uttalte han seg også til blant andre om Sporza om det nye kapittelet han er i ferd med å skrive i karrieren sin.

Belgieren har syklet for Lotto-satsingen siden han ble plukket opp som hospitant av laget i 2014. De to neste åra skal han nå tjenestegjøre for tyskregisterte Sunweb:

– Laget er kjent for sin vitenskapelige tilnæring og det er noe som interesserer meg veldig. På det området er laget lengst framme i sykkelverdenen, så nå blir spennende å se om den tilnærmingen fungerer for min del, sier Benoot til sporza.be.

Bygger nytt etter Dumoulin-exit

Både Søren Kragh og Michael Matthews har forlenget sine avtaler med Sunweb-laget ut 2021. Samtidig har Tom Dumoulins overgang til Jumbo-Visma skapt et vakuum i laget, i hvert fall når det gjelder sammendraget i Grand Tours.

Inn portene har blant andre Nico Denz (Ag2r-La Mondiale), Jasha Sütterlin (Movistar), Florian Stork, Mark Donovan, Alberto Dainese, Ilan Van Wilder og Thymen Arensman ankommet. I tillegg har Nils Eekhoff, Felix Gall og Martin Salmon blitt forfremmet fra eget utviklingslag.

Noen hevder at Sunweb-systemet er rigid og protokollført ned til minste detalj. Mens andre later til å sette pris på at det eneste rytterne skal trenge å tenke på, er å få pedalene til å gå rundt så fort som det overhodet er mulig. Det spørs litt på hvem man spør.

Når belgisk presse spør Benoot, gir han i hvert fall følgende svar:

– Alle trener hardt, så forskjellen ligger i detaljene. Og i Sunweb dreier alt som helheten. Bare så det er sagt; Lotto-Soudal jobber også meget profesjonelt, men tilnærmingen de har til disse tingene hos min nye arbeidsgiver – er annerledes. Så jeg hadde en veldig langt samtale med dem i forkant fordi de ønsker å bli kjent med personen bak syklisten også, røper han.

Videre forteller Benoot at han møter til lagpresentasjon og påfølgende samling med laget fra den 8. desember.

– Alt dette gir meg energi, fordi alt er nytt. Jeg frykter ikke den ‘nederlandske mentaliteten’, heller. Jeg kan takle det helt fint, forteller han til Sporza.

PS: I 2021 knytter norske Andreas Leknessund seg til laget, mens junioren Vegard Stokke er ny i Sunweb Development Team allerede neste år. I tillegg sykler Susanne Andersen for kvinnesatsingen i laget.

Tagget med: , , ,

Les også disse