(Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Bennett fikk sin seier

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.02.19 07:41

Del på    

Vuelta a San Juan konkludert med massespurt.

(procycling.no): Gaviria, Gaviria og bruddseier var status på de tre etappene som innledningsvis bød på spurtmuligheter under Vuelta a San Juan.

I tillegg hadde Julian Alaphilippe vunnet to, mens Winner Anacona (Movitar Team) tok seg av dronningetappen som endte opp med å avgjøre sammendraget (forutsatt at han fullførte avslutningen i hovedfeltet).

Fokus var dermed rettet mot spurterne med ni runder inne i sentrum av San Juan på menyen. Et brudd bestående av tre mann fikk gjøre opp om seieren på lørdagens etappe og så skulle ikke skje igjen. Dermed festet spurtlagene Dimension Data, UAE Team Emirates og BORA Hansgrohe et hardt grep om feltet.

Spredte forsøk på å spolere massespurten

På grunn av angrepsvilligheten vil man uansett la et brudd forme seg. Her satt Julen Amezqueta (Caja Rural), Daniel Diaz (Muncipalidad de Pocito), Sergio Aguirre (Muncipalidad de Rawson Somos Todos), Carlos Barbero (Movistar) og Fabio Duarte (Medellin).

Foran de avsluttende rundene á 16 kilometer hadde de et forsprang på rundt minuttet.

Det endret seg ikke stort, men med litt over én runde igjen til mål gikk et nytt angrep med blant andre Alejando Marque (Sporting Clube de Portugal). Det var mer for krampetrekninger å regne, for med 11 kilometer igjen samlet det seg og det ble holdt høy fart i hovedfeltet (noe som gjør det vanskelig å angripe på nytt).

Giovanne Pedretti (Biesse Carrera) og Nicola Toffali (Sporting Taviria) prøvde lykken, men ble «closed in». Det skulle ende opp med spurt. BORA, Lotto Soudal og Dimension Data tok fronten, og pulsen steg i hovedfeltet.

Bennett holdt hodet kaldt

Mark Cavendish lå i god posisjon, men The Manxman maktet ikke å utlikne farten til Peter Sagan. Den tidligere verdensmesteren så ut til å ville strekke ut feltet for å bedre sjansene til Sam Bennett.

Iren hoppet likevel ikke på bakhjulet hans, men valgte seg ut hjulet til Deceuninck-Quick Step-opptrekker Maximiliano Richeze og Álavaro Hodeg. Han ventet og ventet, før han akselererte dypt inne på oppløpet i San Juan.

– Laget mitt gjorde et perfekt opptrekk for meg, og jeg tror Quick Step fokuserte en del på meg. De lokket meg ut i vinden tidlig, så jeg endte opp med holde igjen litt og ankomme spurten sent. Til slutt ventet jeg nok kanskje litt for lenge, men jeg hadde likevel nok krefter (til å komme rundt). Det aller vanskeligste i dag var faktisk de siste 300 meterne, oppsummerte Bennett overfor cyclingnews.com.

Jubel for BORA og Movistar

Bennett fant en åpning til venstre for Hodeg og spurtet hjem en etterlengtet etappeseier. Hodeg tok andreplassen, mens Erik Baska (også han BORA Hansgrohe) ble nummer tre. På fjerdeplass endte Manuel Beletti før Peter Sagan.

Fernando Gaviria ble ikke bedre enn nummer ti, mens Mark Cavendish ble nummer elleve.

San Juan-avslutningen ble dermed en vanvittig opptur for det hardtarbeidende BORA-laget.

En som også kunne juble var Winner Anacona. Det forplikter nesten å vinne med et slikt navn og kolombianeren tok med seg sammenlagtseieren hjem ettersom han holdt seg innenfor hovedfeltet over streken.

Dermed fikk ikke Julian Alaphillippe seieren han hadde jobbet så hardt for. Til gjengjeld fikk Deceuninck-Quick Step et etterlengtet kurs i etikette i løpet av uka i San Juan. Og det var opplagt sårt tiltrengt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse