Prøv Procycling Pluss idag

BRØT: Vegard Breen var lite fornøyd med å ha mistet sjansen til å henge med i teten på Driedaagse van West-Vlaanderens sisteetappe. Bildet er fra Tour de San Luis i januar. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Forbannet Breen brøt etter feilvurdering

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 6.03.16 17:52

Del på    

Ubrytergruppe satte både ham og sammenlagtlederen sjakk matt.

Den siste etappen av Driedaagse van West-Vlaanderen endte med bruddseier til belgiske Timothy Dupont (Verandas Willems). Rett bak ham sørget Lotto Soudals Sean De Bie for å bli nummer to, og samtidig kapre seieren i rittet sammenlagt.

De to norske gutta i feltet, Vegard Breen (Fortuneo-Vital Concept) og Kristoffer Skjerping (Cannondale) lå begge på fine plasseringer sammenlagt før sisteetappen. Skjerping var nummer 19 med 25 sekunder opp til Bohli, mens Breen lå ytterligere to sekunder etter som nummer 28.

Søndag klarte ingen av dem å komme seg med blant de beste. Skjerping fullførte over fem minutter etter etappevinneren, mens Breen var en av mange som aldri kom til mål.

– Lå i første gruppe
For sistnevntes del manlget det ikke på forsøkene, men sortien kom som et resultat av at han ikke var riktig plassert da feltet sprakk opp. Til procycling.no forteller Breen at han følte seg i greit slag.

Maurasyklisten satt godt plassert ved mange av de andre angrepene i feltet. Men ikke da bruddet som gjorde opp om seieren fikk luke.

– Jeg ble så forbanna på meg sjøl da jeg mista muligheten til å være med foran. Da gikk lufta litt ut av meg. Det går mye på posisjonering. Det ble mye fram og tilbake med alle som støtet. Jeg lå i første gruppe over Kemmelberg. Men da det kom et nytt angrep på et brosteinsparti etterpå, var jeg ikke helt forberedt.

Vind og regn gjorde forholdene utrivelige for flere enn Breen. Hele 81 ryttere, bortimot halvparten av de startende, endte dagen med å stå av. Den norske Fortuneo-proffen erkjenner at motivasjonen for å fullføre forsvant da sjansen for en god plassering var borte.

Formen på vei
Positivt er det likevel at Breen har følt seg i bedre slag på de tre rittdagene i Belgia enn tidligere i sesongen.

– Ja, jeg har det. Allerede på prologen kjente jeg at det går den rette veien. Jeg sprakk så det sang på de siste to kilometerne, men lå bra an før det. Sånn var det sikkert for andre også, men jeg kjente i alle fall at jeg har maksfarta inne, sier 26-åringen til procycling.no.

– I går gikk det helt greit, og jeg er med lenge i dag. Jeg var vel blant de fem første over Kemmelberg, så beina og formen er mer tilbake der jeg føler det skal være. Det er bare jeg som klarte å surre det til, tilføyer han.

Les mer: – Jeg sliter mer enn jeg hadde trodd

Nå venter drøyt to og en halv uke med rittpause før Dwars door Vlaanderen er neste konkurranse 23. mars. Breen skal bruke perioden til å få mer hvile og trene i hjemlige trakter rundt Girona.

Solid gruppe
Søndag skaffet et brudd på sju ryttere skaffet seg en luke på halvminuttet inne på de siste 40 av dagens 183 kilometer lange løype.

De farligste bruddrytterne i sammendraget var Etixx-Quick Steps Lukasz Wisniowski, som lå helt oppe på tredjeplass før den avsluttende dagen, og Sean De Bie. Med seg i bruddet hadde de to enda en Lotto-rytter i Tosh van der Sande, Nils Politt (Katjusja), Timothy Dupont, Xandro Meurisse (An Post) og Olivier Pardini (Wallonie).

I tillegg til Wisniowski og De Bie, var også Politt inne på topp ti i sammendraget etter dag to. Ledende Tom Bohli (BMC) fikk med andre ord press på seg fra mange kanter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

VANT SAMMENLAGT: Lotto Soudals Sean De Bie. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

BMC brukte dog for lang tid på å sende fram folk i hovedfeltet for å ta opp jakten. Helt fram til det gjensto drøyt halvannen mil var unge Loïc Vliegen sørgelig aleine i fronten fra laget til sammenlagtlederen.

Inn på den siste runden og siste passering av målstreken, før den faktisk skulle opptre som målstrek, var gruppa i front fortsatt et drøyt minutt foran.

For langt fram
En drøy mil gjensto da to Cofidis-ryttere støtet ifra hovedfeltet. En av dem var kaptein Florian Sénéchal, og manøveren var et forsøk på å sende han fram i vinnerposisjon. Sénéchal imponerte tidligere i uka med en sterk tredjeplass i harde Le Samyn.

Sénéchals hjelper fra Cofidis-laget stivnet fort. Lotto Soudal sendte fram Jelle Wallays for å markere franskmannen. Uten nevneverdig hjelp fra Wallays, ble det ekstra vanskelig for Sénéchal å kappe inn hele avstanden fram til bruddet.

Med en halv mil igjen ble det klart at hovedfeltet og Tom Bohli fortsatt hadde minuttet opp. Seieren i sammendraget var dermed ute av deres hender. Sammenlagtkampen ble isteden nærmest en rein duell mellom Wisniowski og De Bie.

Lotto Soudals De Bie sikret seg flest bonussekunder, og dermed holdt det til seier foran Etixx-Quick Steps polske håp. Nils Politt tok tredjeplassen sammenlagt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse